Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z pieczarek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Pela" data-source="post: 900993" data-attributes="member: 12418"><p><strong>Pasta z pieczarek</strong> - Według przepisu z książki K.Pospieszyńskiej &quot;Cymes czyli kuchnia żydowska&quot;</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>- 70 dkg pokrojonych na plasterki pieczarek (ja zawsze obieram pieczarki ze skórki)</p><p>- 3-4 łyżki oleju</p><p>- 1/2 szklanki posiekanej cebuli</p><p>- 1 jajko ugotowane na twardo</p><p>- sól, pieprz</p><p></p><p>Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i cebulę, smażyć na średnim ogniu przez 10 minut.</p><p>Wybrać łyżką cedzakową, osączyć, olej odstawić.</p><p>Posiekać bardzo drobno pieczarki, cebulę i jajka, wymieszać z odstawionym olejem, doprawić solą i pieprzem , dokładnie utrzeć na jednolitą masę, przełożyć do miseczki.</p><p>Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny.</p><p>Podawać pastę schłodzoną ze świeżym pieczywem lub grzankami.</p><p></p><p>[ATTACH=full]45991[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Pela, post: 900993, member: 12418"] [B]Pasta z pieczarek[/B] - Według przepisu z książki K.Pospieszyńskiej "Cymes czyli kuchnia żydowska" Składniki: - 70 dkg pokrojonych na plasterki pieczarek (ja zawsze obieram pieczarki ze skórki) - 3-4 łyżki oleju - 1/2 szklanki posiekanej cebuli - 1 jajko ugotowane na twardo - sól, pieprz Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i cebulę, smażyć na średnim ogniu przez 10 minut. Wybrać łyżką cedzakową, osączyć, olej odstawić. Posiekać bardzo drobno pieczarki, cebulę i jajka, wymieszać z odstawionym olejem, doprawić solą i pieprzem , dokładnie utrzeć na jednolitą masę, przełożyć do miseczki. Wstawić do lodówki na 2 - 3 godziny. Podawać pastę schłodzoną ze świeżym pieczywem lub grzankami. [ATTACH=full]45991[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z pieczarek
Top
Bottom