Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 901967" data-attributes="member: 10341"><p>To była moja wczorajsza kolacja. Tak się złożyło, że wszystkie składniki miałam w domu, a każdy z osobna z pieczywem niezbyt mnie pociągał. Przepis znalazłam w miesięczniku Kuchnia. </p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>2 czerwone papryki</p><p>1 cebula</p><p>1 łyżka masła</p><p>1 puszka tuńczyka w oliwie</p><p>10 dkg sera pleśniowego (miałam roquefort)</p><p>1 łyżeczka sosu tabasco</p><p>po pół łyżeczki suszonej bazylii i ziół prowansalskich</p><p>sól i pieprz</p><p>pół pęczka szczypiorku</p><p></p><p>Papryki oczyściłam, przekroiłam na połówki i włożyłam do piekarnika pod grill, ustawiając temperaturę na 200 st. Można też opiekać całe papryki, ale póżniej skórka i nasiona lepią się do palców. Kiedy skórka sczerniała, gorące papryki przełożyłam torebki foliowej, zamknęłam i poczekałam aż ostygną. Z zimnych zdjęłam skórkę i pokroiłam papryki w kostkę. Cebulę obrałam, posiekałam w kostkę i zeszkliłam na maśle. Tuńczyka osączyłam z oliwy. Wszystkie składniki, oprócz szczypiorku, zmiksowałam w blenderze, dodając po trochu tabasco, ponieważ bałam się zbytniej ostrości. Na końcu dodałam posiekany szczypiorek. Jadłam z ciemnym chlebem, a dzisiaj na śniadanie z tostem pełnoziarnistym. Smakuje wyśmienicie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 901967, member: 10341"] To była moja wczorajsza kolacja. Tak się złożyło, że wszystkie składniki miałam w domu, a każdy z osobna z pieczywem niezbyt mnie pociągał. Przepis znalazłam w miesięczniku Kuchnia. [B]Składniki [/B]2 czerwone papryki 1 cebula 1 łyżka masła 1 puszka tuńczyka w oliwie 10 dkg sera pleśniowego (miałam roquefort) 1 łyżeczka sosu tabasco po pół łyżeczki suszonej bazylii i ziół prowansalskich sól i pieprz pół pęczka szczypiorku Papryki oczyściłam, przekroiłam na połówki i włożyłam do piekarnika pod grill, ustawiając temperaturę na 200 st. Można też opiekać całe papryki, ale póżniej skórka i nasiona lepią się do palców. Kiedy skórka sczerniała, gorące papryki przełożyłam torebki foliowej, zamknęłam i poczekałam aż ostygną. Z zimnych zdjęłam skórkę i pokroiłam papryki w kostkę. Cebulę obrałam, posiekałam w kostkę i zeszkliłam na maśle. Tuńczyka osączyłam z oliwy. Wszystkie składniki, oprócz szczypiorku, zmiksowałam w blenderze, dodając po trochu tabasco, ponieważ bałam się zbytniej ostrości. Na końcu dodałam posiekany szczypiorek. Jadłam z ciemnym chlebem, a dzisiaj na śniadanie z tostem pełnoziarnistym. Smakuje wyśmienicie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z pieczonej papryki i tuńczyka
Bottom