Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z sardynek (Mariolik)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nutinka" data-source="post: 114873" data-attributes="member: 108"><p>Pasta z sardynek (Mariolik)</p><p></p><p>Jest to najlepsza pasta rybna jaką jadłam.</p><p></p><p>puszka sardynek w oleju (250 g)</p><p>około 1/2 kostki masła roślinnego (lub mniej)</p><p>mała cebulka</p><p>1-2 małych łyżeczek musztardy ( lub mniej) nie przesadzić z musztardą</p><p>plasterki ogórka konserwowego (niekoniecznie)</p><p></p><p>Sardynki oczyścić z wnętrzności i ze skórki, dodać masło roślinne i zmiksować. Następnie do masy dodać drobno pokrojoną cebulkę i musztardę. Wszystko dobrze wymieszać. Jeżeli mało słone można lekko posolić.</p><p></p><p>Pasta z sardynek najlepiej smakuje na świeżej chrupiącej bułeczce, lekko posmarowanej prawdziwym masełkiem i pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym. Najlepsza na drugi dzień jak postoi w lodówce. Z tą pastą można jeść i jeść i nie ma się dość. Prosta, szybka ale bardzo smaczna.</p><p></p><p>___________</p><p></p><p>Mariolik pewnie się nie obrazi, że podałam jej przepis, ale szkoda byłoby, gdyby zniknął w odmętach netu, bo i dla mnie jest to najlepsza pasta rybna, jaką jadłam. Od siebie dodam, że robię tę pastę z masłem extra, nie roślinnym.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nutinka, post: 114873, member: 108"] Pasta z sardynek (Mariolik) Jest to najlepsza pasta rybna jaką jadłam. puszka sardynek w oleju (250 g) około 1/2 kostki masła roślinnego (lub mniej) mała cebulka 1-2 małych łyżeczek musztardy ( lub mniej) nie przesadzić z musztardą plasterki ogórka konserwowego (niekoniecznie) Sardynki oczyścić z wnętrzności i ze skórki, dodać masło roślinne i zmiksować. Następnie do masy dodać drobno pokrojoną cebulkę i musztardę. Wszystko dobrze wymieszać. Jeżeli mało słone można lekko posolić. Pasta z sardynek najlepiej smakuje na świeżej chrupiącej bułeczce, lekko posmarowanej prawdziwym masełkiem i pokrojonym w plasterki ogórkiem konserwowym. Najlepsza na drugi dzień jak postoi w lodówce. Z tą pastą można jeść i jeść i nie ma się dość. Prosta, szybka ale bardzo smaczna. ___________ Mariolik pewnie się nie obrazi, że podałam jej przepis, ale szkoda byłoby, gdyby zniknął w odmętach netu, bo i dla mnie jest to najlepsza pasta rybna, jaką jadłam. Od siebie dodam, że robię tę pastę z masłem extra, nie roślinnym. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z sardynek (Mariolik)
Top
Bottom