Pasta z soczewicy MM

Ladybird

Member
Kwi 12, 2006
852
0
0
Do chleba. Świetnie smakuje na razowcu z pomidorem lub ogórkiem.

Pasta z soczewicy

2/3 szkl. zielonej soczewicy
1 marchewka (w II fazie)
1 pietruszka
1/4 niedużego selera
1/2 białej części pora
1 mała cebula
1 łyżka oliwy
natka zielonej pietruszki
przecier pomidorowy
sól, pieprz ziołowy i czarny, majeranek i oregano

Soczewicę i jarzyny ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem majeranku. Posiekaną cebulę podsmażyć na oliwie z pieprzem i oregano. Wszystko razem połączyć i zmiksować. Dodać do smaku kilka łyżek przecieru pomidorowego. W razie potrzeby doprawić, wsypać posiekana natkę. Wymieszać.
Bardzo dobre.

Ponieważ tylko ja jem w domu wg zasad MM. Robię z połowy porcji i mam na 2-3 dni na śniadanie.
Przepis pochodzi ze strony http://metodamontignac.republika.pl/index.html