Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z suszonych pomidorów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 773526" data-attributes="member: 10341"><p><span style="font-size: 26px">Przepis zaczerpnęłam z miesięcznika Kuchnia, wyd. Agora.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong>Składniki</strong></span></p><p><span style="font-size: 26px"><strong></strong>pół szklanki suszonych pomidorów z zalewy ( po odsączeniu)</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki posiekanej świeżej bazylii (same listki)</span></p><p><span style="font-size: 26px">4 łyżki startego świeżego parmezanu</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki prażonych orzeszków pinii (ja brałam pestki słonecznika, bo nie miałam pinii)</span></p><p><span style="font-size: 26px">2 łyżki soku z cytryny</span></p><p><span style="font-size: 26px">200 ml oliwy</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p><p><span style="font-size: 26px">Orzeszki pinii, w moim przypadku słonecznika, prażymy na suchej patelni, uważając żeby się nie przypaliły. Mają być tylko lekko rumiane, bo inaczej robią się gorzkie. Wszystkie składniki, oprócz oliwy, mielemy w blenderze. Następnie, wciąż mieszając, dolewamy po trochu oliwę, aż do uzyskania gładkiej masy. Zalecane jest podawanie z chrupkim pieczywem, ale mnie bardziej smakuje z tostami lub po prostu ze świeżą bagietką. Podobno, bo nie sprawdzałam, ta pasta jest też idealnym sosem do makaronu.</span></p><p><span style="font-size: 26px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 773526, member: 10341"] [SIZE=10]Przepis zaczerpnęłam z miesięcznika Kuchnia, wyd. Agora. [B]Składniki [/B]pół szklanki suszonych pomidorów z zalewy ( po odsączeniu) 4 łyżki posiekanej świeżej bazylii (same listki) 4 łyżki startego świeżego parmezanu 2 łyżki prażonych orzeszków pinii (ja brałam pestki słonecznika, bo nie miałam pinii) 2 łyżki soku z cytryny 200 ml oliwy Orzeszki pinii, w moim przypadku słonecznika, prażymy na suchej patelni, uważając żeby się nie przypaliły. Mają być tylko lekko rumiane, bo inaczej robią się gorzkie. Wszystkie składniki, oprócz oliwy, mielemy w blenderze. Następnie, wciąż mieszając, dolewamy po trochu oliwę, aż do uzyskania gładkiej masy. Zalecane jest podawanie z chrupkim pieczywem, ale mnie bardziej smakuje z tostami lub po prostu ze świeżą bagietką. Podobno, bo nie sprawdzałam, ta pasta jest też idealnym sosem do makaronu. [/SIZE] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z suszonych pomidorów
Top
Bottom