Włoszki - poprawcie mnie z tytułem jakby co. <!--emoid
--><!--endemo-->
Przepis dostałam od mojej przyjaciółki i chwilę to trwało zanim przekonałam się do tuńczyka na ciepło.
składniki
dowolny makaron,
1 duża puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka pomidorów bez skórki
1 puszka anchois
2 fioletowe cebule
2 ząbki czosnku
garść czarnych oliwek drobno posiekanych
1 łyżka kaparów
sól, pieprz
oregano
bazylia
chili
sposób przygotowania
Ugotować makaron al dente.
Pomidory lekko zmiksować, nie muszą być całkiem gładkie.
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w talarki cebulę, dodać zmiażdżony czosnek i zeszklić.
Do cebuli i czosnku wrzucić posiekane oliwki, kapary i rozdrobnionego tuńczyka oraz anchois. Podsmażyć. Dodać sos z pomidorów i całość przyprawić na ostro.
Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem. <----To już nie po włosku, co?
Przepis dostałam od mojej przyjaciółki i chwilę to trwało zanim przekonałam się do tuńczyka na ciepło.

składniki
dowolny makaron,
1 duża puszka tuńczyka w sosie własnym
1 puszka pomidorów bez skórki
1 puszka anchois
2 fioletowe cebule
2 ząbki czosnku
garść czarnych oliwek drobno posiekanych
1 łyżka kaparów
sól, pieprz
oregano
bazylia
chili
sposób przygotowania
Ugotować makaron al dente.
Pomidory lekko zmiksować, nie muszą być całkiem gładkie.
Na oliwie podsmażyć pokrojoną w talarki cebulę, dodać zmiażdżony czosnek i zeszklić.
Do cebuli i czosnku wrzucić posiekane oliwki, kapary i rozdrobnionego tuńczyka oraz anchois. Podsmażyć. Dodać sos z pomidorów i całość przyprawić na ostro.
Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem. <----To już nie po włosku, co?

Ostatnią edycję dokonał moderator: