Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z wątróbek drobiowych
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 888272" data-attributes="member: 10341"><p>Przepis pochodzi z książki pani Barbary Bytnerowicz &quot;Przekąski zimne i gorące&quot;. Wątróbki były na obiad, ale nie zjadłam wszystkich, bo było za dużo, więc z reszty wyszło nadzwyczaj smakowite smarowidło do chleba.</p><p><strong>Składniki</strong></p><p><strong></strong>15 dkg usmażonych wątróbek drobiowych</p><p>5 dkg uduszonych w tłuszczu (masło) pieczarek</p><p>1 żółtko</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>trochę majonezu lub śmietany ( wzięłam 3 - 4 łyżki)</p><p></p><p>Wątróbki, pieczarki i żółtko zmiksować, dodając w trakcie miksowania majonez albo śmietanę po trochu, żeby nie wyszło za rzadkie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. </p><p>Jeśli chcecie zrobić dla więcej niż 2 osób, to radzę robić z podwójnej porcji.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 888272, member: 10341"] Przepis pochodzi z książki pani Barbary Bytnerowicz "Przekąski zimne i gorące". Wątróbki były na obiad, ale nie zjadłam wszystkich, bo było za dużo, więc z reszty wyszło nadzwyczaj smakowite smarowidło do chleba. [B]Składniki [/B]15 dkg usmażonych wątróbek drobiowych 5 dkg uduszonych w tłuszczu (masło) pieczarek 1 żółtko sól pieprz trochę majonezu lub śmietany ( wzięłam 3 - 4 łyżki) Wątróbki, pieczarki i żółtko zmiksować, dodając w trakcie miksowania majonez albo śmietanę po trochu, żeby nie wyszło za rzadkie. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Jeśli chcecie zrobić dla więcej niż 2 osób, to radzę robić z podwójnej porcji. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z wątróbek drobiowych
Top
Bottom