Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z watrobki inna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Hanka145" data-source="post: 893233" data-attributes="member: 2354"><p>Pasta z watrobki wg. Rachael Ray</p><p>Pol kostki masla (125 g.)</p><p>3 duze cebule cienko pokrojone</p><p>pol kg. kurzej watrobki</p><p>ok. lyzeczki soli, pol lyzeczki swiezo mielonego pieprzu</p><p>pol lyzeczki suszonego tymianku</p><p>maly sloik korniszonow</p><p>2 szalotki drobno posiekane</p><p>pol szklanki musztardy Dijon</p><p>1/4 szklanki kaparow odcedzonych z zalewy</p><p>8 kromek ciemnego chleba albo pumpernikla</p><p>W duzym rondlu stopic maslo na srednim ogniu, dodac cebule i dusic do zaszklenia ok. 15 min. Nie rumienic. Oplukana i osuszona (papierowym recznikiem) watrobke dodac do cebuli i troszke zwiekszyc ogien. Dusic 5-6 minut. W miedzyczasie nagrzac piekarnik do 100 C, zrobic tosty - ulozyc kromki chleba na blaszce i wstawic do piekarnika na 5-6 min. nastepnie przekroic tosty po przekatnej.</p><p>Zmieszac sol, pieprz i tymianek. Uduszona watrobke z cebula posypac przyprawami i partiami miksowac na gladka mase. Przelozyc do miseczki. Podawac do tego male korniszony, szalotke, musztarde i kapary + tosty. Tosty smarowac musztarda, grubo pasta + szalotki, kapary i korniszony na gore, albo jak kto lubi.</p><p>Paste mozna trzymac w lodowce kilka dni.</p><p>Ilosc masla do pasty jest konieczna dla dobrego smaku i tostow nie smaruje sie juz maslem.</p><p>Inna pasta na mniejsza ilosc:</p><p>Watrobki oczyscic i usmazyc na masle. Bradzo drobno je posiekac, doprawic sola i pieprzem, dodac tluszcz ze smazenia. Jesli ma byc zjedzone od razu, to dodac surowa drobniutko posiekana cebule, np. 1/4 objetosci watrobki. Jesli watrobki jest wiecej do nastepnego dnia, to nie dodawac cebuli, tylko dodac ja w ostatniej chwili, bo w lodowce zmieni niekorzystnie smak.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Hanka145, post: 893233, member: 2354"] Pasta z watrobki wg. Rachael Ray Pol kostki masla (125 g.) 3 duze cebule cienko pokrojone pol kg. kurzej watrobki ok. lyzeczki soli, pol lyzeczki swiezo mielonego pieprzu pol lyzeczki suszonego tymianku maly sloik korniszonow 2 szalotki drobno posiekane pol szklanki musztardy Dijon 1/4 szklanki kaparow odcedzonych z zalewy 8 kromek ciemnego chleba albo pumpernikla W duzym rondlu stopic maslo na srednim ogniu, dodac cebule i dusic do zaszklenia ok. 15 min. Nie rumienic. Oplukana i osuszona (papierowym recznikiem) watrobke dodac do cebuli i troszke zwiekszyc ogien. Dusic 5-6 minut. W miedzyczasie nagrzac piekarnik do 100 C, zrobic tosty - ulozyc kromki chleba na blaszce i wstawic do piekarnika na 5-6 min. nastepnie przekroic tosty po przekatnej. Zmieszac sol, pieprz i tymianek. Uduszona watrobke z cebula posypac przyprawami i partiami miksowac na gladka mase. Przelozyc do miseczki. Podawac do tego male korniszony, szalotke, musztarde i kapary + tosty. Tosty smarowac musztarda, grubo pasta + szalotki, kapary i korniszony na gore, albo jak kto lubi. Paste mozna trzymac w lodowce kilka dni. Ilosc masla do pasty jest konieczna dla dobrego smaku i tostow nie smaruje sie juz maslem. Inna pasta na mniejsza ilosc: Watrobki oczyscic i usmazyc na masle. Bradzo drobno je posiekac, doprawic sola i pieprzem, dodac tluszcz ze smazenia. Jesli ma byc zjedzone od razu, to dodac surowa drobniutko posiekana cebule, np. 1/4 objetosci watrobki. Jesli watrobki jest wiecej do nastepnego dnia, to nie dodawac cebuli, tylko dodac ja w ostatniej chwili, bo w lodowce zmieni niekorzystnie smak. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta z watrobki inna
Top
Bottom