Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta ziemniaczana
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 958855" data-attributes="member: 1142"><p>Dla Margot. Przygotowalam na Tydzien Kuchni Niemieckiej. Przepis znalazlam na <a href="http://thorsten-food-photography.blogspot.com/2010/02/potato-bread-spread.html" target="_blank">blogu Thorstena</a>. </p><p></p><p><strong></strong></p><p><strong>200g maczystych ziemniakow, ugotowanych i przeciesnietych przez praske</strong></p><p><strong>1 jajko ugotowane na twardo, zoltko i bialko oddzielone, posiekane</strong></p><p><strong>50g miekkiego masla</strong></p><p><strong>1 lyzeczka musztardy Dijon</strong></p><p><strong>1 cebula, drobniutko posiekana</strong></p><p><strong>2 filety anchovy, drobno posiekane</strong></p><p><strong>2 konserwowe ogorki, drobno posiekane</strong></p><p><strong>1 lyzeczka slodkiej papryki</strong></p><p><strong>1/2 lyzeczki mielonego kminku</strong></p><p><strong>1-3 lyzki jogurtu</strong></p><p><strong>sol i bialy pieprz</strong></p><p><strong>szczypiorek</strong></p><p></p><p>Miekkie maslo wymieszalam z musztarda, ugotowanym zoltkiem, papryka i kminkiem. Do maslanej masy dodalam puree ziemniaczane i dokladnie wymieszalam, dodajac odrobine jogurtu aby masa nabrala konsystencji pasty. Wmieszalam anchovy, ogorki, cebulke i bialko. Wymieszalam delikatnie doprawiajac sola i bialym pieprzem. Schlodzilam nieco. Przed podaniem paste posypalam szczypiorkiem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 958855, member: 1142"] Dla Margot. Przygotowalam na Tydzien Kuchni Niemieckiej. Przepis znalazlam na [URL="http://thorsten-food-photography.blogspot.com/2010/02/potato-bread-spread.html"]blogu Thorstena[/URL]. [B] 200g maczystych ziemniakow, ugotowanych i przeciesnietych przez praske 1 jajko ugotowane na twardo, zoltko i bialko oddzielone, posiekane 50g miekkiego masla 1 lyzeczka musztardy Dijon 1 cebula, drobniutko posiekana 2 filety anchovy, drobno posiekane 2 konserwowe ogorki, drobno posiekane 1 lyzeczka slodkiej papryki 1/2 lyzeczki mielonego kminku 1-3 lyzki jogurtu sol i bialy pieprz szczypiorek[/B] Miekkie maslo wymieszalam z musztarda, ugotowanym zoltkiem, papryka i kminkiem. Do maslanej masy dodalam puree ziemniaczane i dokladnie wymieszalam, dodajac odrobine jogurtu aby masa nabrala konsystencji pasty. Wmieszalam anchovy, ogorki, cebulke i bialko. Wymieszalam delikatnie doprawiajac sola i bialym pieprzem. Schlodzilam nieco. Przed podaniem paste posypalam szczypiorkiem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasta ziemniaczana
Top
Bottom