Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Pasteis de Bacalhau
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1221129" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pasteis de Bacalhau</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]69175[/ATTACH]</p><p></p><p>500g solonego dorsza (sztokfisza) moczonego 48 godzin w wodzie</p><p>500g ziemnaków</p><p>1 duża cebula</p><p>3 ząbki czosnku</p><p>pęczek pietruszki</p><p>3 jajka</p><p>sól i pieprz</p><p>50g masła</p><p>olej do smażenia.</p><p></p><p>1. Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę i ochłodzić.</p><p>2. Rybę ugotować w wodzie (10 minut). Ostudzić, obrać z ości i podrobić na drobne kawałki.</p><p>3. Czosnek zmiażdzyć.</p><p>4. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać kawałki ryby, czosnek i jeszcze podsmażać 3 minuty. Ostudzić.</p><p>4. Rybę , ziemniaki, jajka ,posiekaną pietruszkę oraz pieprz wymieszać na gładką masę . Wrazie czego dosolić do smaku. Formować przy pomocy 2 łyżek zgrabne podłużne kluski i smażyć na głębokim ogniu z wszystkich stron. Odsączyć na bibule.</p><p></p><p>Ps. W razie braku sztokfisza można użyć dorsza, ale wskazane jest dodanie paru filecików anchois.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1221129, member: 140"] [SIZE=14][B]Pasteis de Bacalhau[/B][/SIZE] [ATTACH=full]69175[/ATTACH] 500g solonego dorsza (sztokfisza) moczonego 48 godzin w wodzie 500g ziemnaków 1 duża cebula 3 ząbki czosnku pęczek pietruszki 3 jajka sól i pieprz 50g masła olej do smażenia. 1. Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę i ochłodzić. 2. Rybę ugotować w wodzie (10 minut). Ostudzić, obrać z ości i podrobić na drobne kawałki. 3. Czosnek zmiażdzyć. 4. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na maśle na złoty kolor, dodać kawałki ryby, czosnek i jeszcze podsmażać 3 minuty. Ostudzić. 4. Rybę , ziemniaki, jajka ,posiekaną pietruszkę oraz pieprz wymieszać na gładką masę . Wrazie czego dosolić do smaku. Formować przy pomocy 2 łyżek zgrabne podłużne kluski i smażyć na głębokim ogniu z wszystkich stron. Odsączyć na bibule. Ps. W razie braku sztokfisza można użyć dorsza, ale wskazane jest dodanie paru filecików anchois. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Pasteis de Bacalhau
Top
Bottom