Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasty z bakłażanów
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 736478" data-attributes="member: 1024"><p><strong>Kawior z bakłażanów </strong></p><p></p><p>2 bakłażany </p><p>1 duży pomidor, obrany ze skórki, wypestkowany i pokrojony w kosteczkę </p><p>1 cebula drobniutko posiekana w kosteczkę </p><p>2 łyżki oliwy </p><p>1 łyżka soku z cytryny lub jak kto woli octu winnego </p><p>sól, pieprz, drobno posiekana nać pietruszki </p><p>Bakłażany upiec w piekarniku, aż skórka mocno zbrązowieje, a owoce się &quot;skurczą&quot;. Ściągnąć z nich skórkę, drobno posiekać lub rozetrzeć drewnianą łyżką, wymieszać z pozostałymi składnikami, przyprawić solą i pieprzem, posypać nacią z pietruszki. </p><p></p><p><strong>Pasta z bakłażanów z orzechami</strong></p><p></p><p>2 bakłażany </p><p>1 ząbek czosnku </p><p>2 łyżki zmielonych orzechów włoskich </p><p>2 łyżki soku z cytryny </p><p>2 łyżki drobniutko posiekanej naci pietruszki </p><p>sól, pieprz </p><p>2 łyżki oliwy </p><p>Bakłażany upiec w piekarniku, obracając na wszystkie strony. Skórka powinna być niemal czarna, a wnętrze - miękkie. Obrać ze skóry, rozetrzeć na krem z czosnkiem, orzechami i oliwą,. Doprawić cytryną, solą i pieprzem. Podawać schłodzoną jako pastę do chleba lub dodatek do zimnych mięs.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 736478, member: 1024"] [B]Kawior z bakłażanów [/B] 2 bakłażany 1 duży pomidor, obrany ze skórki, wypestkowany i pokrojony w kosteczkę 1 cebula drobniutko posiekana w kosteczkę 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny lub jak kto woli octu winnego sól, pieprz, drobno posiekana nać pietruszki Bakłażany upiec w piekarniku, aż skórka mocno zbrązowieje, a owoce się "skurczą". Ściągnąć z nich skórkę, drobno posiekać lub rozetrzeć drewnianą łyżką, wymieszać z pozostałymi składnikami, przyprawić solą i pieprzem, posypać nacią z pietruszki. [B]Pasta z bakłażanów z orzechami[/B] 2 bakłażany 1 ząbek czosnku 2 łyżki zmielonych orzechów włoskich 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki drobniutko posiekanej naci pietruszki sól, pieprz 2 łyżki oliwy Bakłażany upiec w piekarniku, obracając na wszystkie strony. Skórka powinna być niemal czarna, a wnętrze - miękkie. Obrać ze skóry, rozetrzeć na krem z czosnkiem, orzechami i oliwą,. Doprawić cytryną, solą i pieprzem. Podawać schłodzoną jako pastę do chleba lub dodatek do zimnych mięs. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasty z bakłażanów
Top
Bottom