Robiłam te pasty z przepisu pochodzącego z książki Barbary Bytnerowicz "Przekąski zimne i gorące". Pasty są bardzo proste w wykonaniu, więc zrobiłam dwie.
Pasta I
2 - 3 jajka ugotowane na twardo
4 - 5 łyżek gęstego majonezu (brałam dekoracyjny)
niepełna łyżka drobno utartego selera
pół łyżki drobno posiekanych marynowanych grzybków
sól
Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem, dodać seler, marynowane grzybki oraz majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą.
Pasta II
3 jajka ugotowane na twardo
5 - 7 dkg masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku
sól, pieprz
Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem. Masło utrzeć łyżką na pianę, dodać jajka, szczypiorek lub koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i podawać.
Pasta I
2 - 3 jajka ugotowane na twardo
4 - 5 łyżek gęstego majonezu (brałam dekoracyjny)
niepełna łyżka drobno utartego selera
pół łyżki drobno posiekanych marynowanych grzybków
sól
Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem, dodać seler, marynowane grzybki oraz majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą.
Pasta II
3 jajka ugotowane na twardo
5 - 7 dkg masła
2 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku
sól, pieprz
Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem. Masło utrzeć łyżką na pianę, dodać jajka, szczypiorek lub koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i podawać.