Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasty z jajek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="seniorka" data-source="post: 890893" data-attributes="member: 10341"><p>Robiłam te pasty z przepisu pochodzącego z książki Barbary Bytnerowicz &quot;Przekąski zimne i gorące&quot;. Pasty są bardzo proste w wykonaniu, więc zrobiłam dwie. </p><p><strong>Pasta I</strong></p><p><strong></strong>2 - 3 jajka ugotowane na twardo</p><p>4 - 5 łyżek gęstego majonezu (brałam dekoracyjny)</p><p>niepełna łyżka drobno utartego selera</p><p>pół łyżki drobno posiekanych marynowanych grzybków</p><p>sól</p><p></p><p>Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem, dodać seler, marynowane grzybki oraz majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą.</p><p></p><p><strong>Pasta II</strong></p><p><strong></strong>3 jajka ugotowane na twardo</p><p>5 - 7 dkg masła</p><p>2 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem. Masło utrzeć łyżką na pianę, dodać jajka, szczypiorek lub koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i podawać.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="seniorka, post: 890893, member: 10341"] Robiłam te pasty z przepisu pochodzącego z książki Barbary Bytnerowicz "Przekąski zimne i gorące". Pasty są bardzo proste w wykonaniu, więc zrobiłam dwie. [B]Pasta I [/B]2 - 3 jajka ugotowane na twardo 4 - 5 łyżek gęstego majonezu (brałam dekoracyjny) niepełna łyżka drobno utartego selera pół łyżki drobno posiekanych marynowanych grzybków sól Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem, dodać seler, marynowane grzybki oraz majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą. [B]Pasta II [/B]3 jajka ugotowane na twardo 5 - 7 dkg masła 2 łyżki posiekanego szczypiorku lub koperku sól, pieprz Jajka obrać ze skorupek, rozgnieść widelcem. Masło utrzeć łyżką na pianę, dodać jajka, szczypiorek lub koperek, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać i podawać. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasty z jajek
Top
Bottom