Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasty z masła
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="volpe" data-source="post: 798665" data-attributes="member: 9400"><p><strong>Składniki:</strong></p><p>750 g miękkiego masła</p><p>2 łyżeczki soli</p><p>1/2 łyżeczki pieprzu</p><p>2 łyżki soku cytrynowego</p><p>1 ząbek czosnku, do smaku</p><p><strong>Do przyprawienia:</strong></p><p>1 łyżka tartego chrzanu</p><p>1 łyżka curry</p><p>2 łyżki szczypiorku</p><p>75 g sera rokpol</p><p>2 łyżki zmielonych orzechów laskowych</p><p>1/2 łyżeczki sosu Worcester</p><p>50 g czerwonej papryki, drobno posiekana</p><p>1 łyżka słodkiej papryki</p><p>50 g mieszanki ziołowej</p><p></p><p><strong>Wykonanie:</strong></p><p></p><p>1. Masło rozetrzeć z solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i ewentualnie czosnkiem. Podzielić na 7 części.</p><p>2. Po domieszaniu dodatków otrzymuje się </p><p>masło chrzanowe,</p><p>o smaku curry,</p><p>szczypiorkowe,</p><p>serowe,</p><p>masło z orzechów laskowych i sosu Worcester, </p><p>masło paprykowe z drobno pokrojoną papryką,</p><p>i masło ziołowe,</p><p>wystarczy doprawić.</p><p></p><p>Masła przed podaniem nie można zbytnio chłodzić, by łatwo się rozsmarowywało.</p><p>Z miękkiego masła można zrobić różyczki, używając szprycy do dekorowania ciast. Porcja powinna wystarczyć do posmarowania jednej kromki.</p><p>Jeśli chcemy zrobić kulki lub ukształtować inaczej, np. wycinać foremkami do ciasteczek, należy je schłodzić.</p><p>Resztki można zapakować do natłuszczonego olejem pergaminu i zamrozić do 6 miesięcy.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="volpe, post: 798665, member: 9400"] [B]Składniki:[/B] 750 g miękkiego masła 2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 2 łyżki soku cytrynowego 1 ząbek czosnku, do smaku [B]Do przyprawienia:[/B] 1 łyżka tartego chrzanu 1 łyżka curry 2 łyżki szczypiorku 75 g sera rokpol 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych 1/2 łyżeczki sosu Worcester 50 g czerwonej papryki, drobno posiekana 1 łyżka słodkiej papryki 50 g mieszanki ziołowej [B]Wykonanie:[/B] 1. Masło rozetrzeć z solą, pieprzem, sokiem cytrynowym i ewentualnie czosnkiem. Podzielić na 7 części. 2. Po domieszaniu dodatków otrzymuje się masło chrzanowe, o smaku curry, szczypiorkowe, serowe, masło z orzechów laskowych i sosu Worcester, masło paprykowe z drobno pokrojoną papryką, i masło ziołowe, wystarczy doprawić. Masła przed podaniem nie można zbytnio chłodzić, by łatwo się rozsmarowywało. Z miękkiego masła można zrobić różyczki, używając szprycy do dekorowania ciast. Porcja powinna wystarczyć do posmarowania jednej kromki. Jeśli chcemy zrobić kulki lub ukształtować inaczej, np. wycinać foremkami do ciasteczek, należy je schłodzić. Resztki można zapakować do natłuszczonego olejem pergaminu i zamrozić do 6 miesięcy. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasty z masła
Top
Bottom