Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
paszteciki, kapuśniaki itp do barszczu*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 401981" data-attributes="member: 73"><p><strong>składniki</strong></p><p>paczka drożdży instant</p><p>łyżka cukru</p><p>łyżeczka soli</p><p>ok. 0,5 kg mąki</p><p>3/4 szklanki ciepłego mleka,</p><p>1/2 Kasi</p><p>2 jajka</p><p>czarnuszka, kminek, gruba sól</p><p></p><p>pieprz, sól,</p><p>garść suszonych grzybów</p><p>40dkg pieczarek</p><p>natka pietruszki</p><p>ok. 0,5 kg mielonego mięsa</p><p>dwie garście kiszonej kapusty</p><p>ziele angielskie, liść bobkowy, łyżeczka cukru, mielony kminek(albo po prostu przyprawa do potraw z kapusty)</p><p>troszke tłuszczu do smażenia</p><p>bułka tarta</p><p>duza cebula</p><p><strong></strong></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>ciasto zagnieść z podanych składników wg metody-w mleku rozpuścić margarynę, dodać do mąki, cukru, soli i j2 żółtek i jednego białka.</p><p>białko zachwowac-do smarowania gotowych pasztecików</p><p>i odstawic do wyrośnięcia</p><p>kapuste odcisnac, podsmażyc z zielem angielskim, solą, pieprzem, kminkiem, podlać małą iloscia wodu i udusić do miekkości</p><p>suszone grzyby zalać wrzątkiem , w tym czasie kiedy namakają pieczarki oczyścić , pokroić, 1/2 cebuli posiekac drobno i podsmażyć z pieczarkami, doprawić pieprzem i solą dodać posiekane grzyby i natke pietruszki. Podlać 2łyżkami wody z pod suszonych grzybów i poddusić do miekkości.</p><p>mięso przesmażyć z cebulką , doprawić pieprzem i solą, można czymś innym jeszcze do smaku.</p><p>trzy farsze zagęścić bułką tartą nieco tak by były nieco bardziej ściśliwe i by nadmiar soków miał w co wchłonąć</p><p>ciasto wałkować cieniutko, kroić w prostokąty i zawijac z farszem jak roladę. Brzegi dociśnąć widelcem. Posmarować białkiem i posypac tez z kapustą kminkiem, tez grzybami czarnuszką te z mięsem sola grubą.</p><p>pieć ok 20 minut, aż się ładnie zezłocą</p><p>podaje z barszczem czerwonym</p><p>w brew pozorom potrawa nieskomplikowana i szybka jak sie dobrze rozplanuje czas i czynności.</p><p></p><p></p><p>tego sego nadzienia uzywam do zrobienia krokietow w ciescie naleśnikowym</p><p>smaże naleśniki, następnie zwijam z kapustą lub mięsem , panieruję i smaże na oleju</p><p>[ATTACH=full]20084[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 401981, member: 73"] [B]składniki[/B] paczka drożdży instant łyżka cukru łyżeczka soli ok. 0,5 kg mąki 3/4 szklanki ciepłego mleka, 1/2 Kasi 2 jajka czarnuszka, kminek, gruba sól pieprz, sól, garść suszonych grzybów 40dkg pieczarek natka pietruszki ok. 0,5 kg mielonego mięsa dwie garście kiszonej kapusty ziele angielskie, liść bobkowy, łyżeczka cukru, mielony kminek(albo po prostu przyprawa do potraw z kapusty) troszke tłuszczu do smażenia bułka tarta duza cebula [B] sposób przygotowania[/B] ciasto zagnieść z podanych składników wg metody-w mleku rozpuścić margarynę, dodać do mąki, cukru, soli i j2 żółtek i jednego białka. białko zachwowac-do smarowania gotowych pasztecików i odstawic do wyrośnięcia kapuste odcisnac, podsmażyc z zielem angielskim, solą, pieprzem, kminkiem, podlać małą iloscia wodu i udusić do miekkości suszone grzyby zalać wrzątkiem , w tym czasie kiedy namakają pieczarki oczyścić , pokroić, 1/2 cebuli posiekac drobno i podsmażyć z pieczarkami, doprawić pieprzem i solą dodać posiekane grzyby i natke pietruszki. Podlać 2łyżkami wody z pod suszonych grzybów i poddusić do miekkości. mięso przesmażyć z cebulką , doprawić pieprzem i solą, można czymś innym jeszcze do smaku. trzy farsze zagęścić bułką tartą nieco tak by były nieco bardziej ściśliwe i by nadmiar soków miał w co wchłonąć ciasto wałkować cieniutko, kroić w prostokąty i zawijac z farszem jak roladę. Brzegi dociśnąć widelcem. Posmarować białkiem i posypac tez z kapustą kminkiem, tez grzybami czarnuszką te z mięsem sola grubą. pieć ok 20 minut, aż się ładnie zezłocą podaje z barszczem czerwonym w brew pozorom potrawa nieskomplikowana i szybka jak sie dobrze rozplanuje czas i czynności. tego sego nadzienia uzywam do zrobienia krokietow w ciescie naleśnikowym smaże naleśniki, następnie zwijam z kapustą lub mięsem , panieruję i smaże na oleju [ATTACH=full]20084[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
paszteciki, kapuśniaki itp do barszczu*
Top
Bottom