Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Paszteciki krucho - drożdżowe*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="weerka" data-source="post: 1036281" data-attributes="member: 15547"><p>Jusandre potwierdzam słowa Joanny-to ciasto na pewno wyjdzie Ci bez zatrudniania maszyny.</p><p>Nie trzeba go w ogóle traktować jak ciasta drożdzowego,ono się raczej zachowuje jak ciasto na tartę ,tyle że jest dużo wygodniejsze w formowaniu, bo bardziej elastyczne.</p><p>Ja nawet drożdzy nie rozpuszczam wkruszam do michy na to wlewam śmietanę i dorzucam kolejne składniki.</p><p>Zagniatam ze 3 minuty,tyle żeby się połączyły składniki i powstała masa o lepkości rozgrzanej w dłoniach modeliny.</p><p>A do cebuli jak już ją poddusisz na niewielkiej ilości tłuszczu możesz wsypać z 1-3 łyżki bułki tartej,albo kaszki kukurydzianej.W zależnosci od ilości cebuli oczywiście.</p><p>A jesli się boisz że mimo to wypłynie ,możesz z rozwałkowanego ciasta wycinać kółka i sklejać jak pierożki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="weerka, post: 1036281, member: 15547"] Jusandre potwierdzam słowa Joanny-to ciasto na pewno wyjdzie Ci bez zatrudniania maszyny. Nie trzeba go w ogóle traktować jak ciasta drożdzowego,ono się raczej zachowuje jak ciasto na tartę ,tyle że jest dużo wygodniejsze w formowaniu, bo bardziej elastyczne. Ja nawet drożdzy nie rozpuszczam wkruszam do michy na to wlewam śmietanę i dorzucam kolejne składniki. Zagniatam ze 3 minuty,tyle żeby się połączyły składniki i powstała masa o lepkości rozgrzanej w dłoniach modeliny. A do cebuli jak już ją poddusisz na niewielkiej ilości tłuszczu możesz wsypać z 1-3 łyżki bułki tartej,albo kaszki kukurydzianej.W zależnosci od ilości cebuli oczywiście. A jesli się boisz że mimo to wypłynie ,możesz z rozwałkowanego ciasta wycinać kółka i sklejać jak pierożki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Coś na ząb lub dwa
Małe danka
Paszteciki krucho - drożdżowe*
Top
Bottom