Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet bez pieczenia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="MagdazMediolanu" data-source="post: 41101" data-attributes="member: 206"><p>Mój jest troszke bogatszy w skladniki. Nawet trufle w nim sa, ale ja jeszcze nie zwariowalam i trufli po 4000 euro za kg nie kupie nawet tych 10 gr. co jest w przepisie. Jak znajde, kapne oliwy z zapachem trufli. </p><p></p><p>150 gr. cieleciny w kawalku </p><p>150 gr. schabu </p><p>150 gr. szynki surowej (prosciutto di Parma) w kawalku </p><p>150 gr. watróbki wieprzowej </p><p>150 gr. watróbek drobiowych </p><p>250 gr. watróbki cielecej </p><p>500 gr. masla </p><p>1 duza cebula </p><p>1 kieliszek koniaku (plus drugi dla kucharza) </p><p>1 kieliszek bialego wina wytrawnego </p><p>10 lisci bobkowych </p><p>10 gr. trufli bialej </p><p>sól </p><p></p><p>Miesa pokroic w kostke. Cebule zeszklic na masle z liscmi bobkowymi. Podsmazyc najpier 5 minut na duzym ogniu schab, szynke i cielecine, dodac watróbki, polac bialym winem, zmniejszyc ogien, poddusic 20 minut mieszajac. </p><p></p><p>Wyjac liscie bobkowe, reszte zmiksowac. </p><p>Rozpuscic (nie smazyc!) maslo, dodac do mies, dosolic, wymieszac. Dodac trufle w plasterkach (po moim trupie!) koniak (cin cin!), wymieszac. Wlac do formy wysmarowanej maslem. </p><p>Siup - do lodówki. </p><p>Wyglada niezle, co? </p><p></p><p>MzM</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MagdazMediolanu, post: 41101, member: 206"] Mój jest troszke bogatszy w skladniki. Nawet trufle w nim sa, ale ja jeszcze nie zwariowalam i trufli po 4000 euro za kg nie kupie nawet tych 10 gr. co jest w przepisie. Jak znajde, kapne oliwy z zapachem trufli. 150 gr. cieleciny w kawalku 150 gr. schabu 150 gr. szynki surowej (prosciutto di Parma) w kawalku 150 gr. watróbki wieprzowej 150 gr. watróbek drobiowych 250 gr. watróbki cielecej 500 gr. masla 1 duza cebula 1 kieliszek koniaku (plus drugi dla kucharza) 1 kieliszek bialego wina wytrawnego 10 lisci bobkowych 10 gr. trufli bialej sól Miesa pokroic w kostke. Cebule zeszklic na masle z liscmi bobkowymi. Podsmazyc najpier 5 minut na duzym ogniu schab, szynke i cielecine, dodac watróbki, polac bialym winem, zmniejszyc ogien, poddusic 20 minut mieszajac. Wyjac liscie bobkowe, reszte zmiksowac. Rozpuscic (nie smazyc!) maslo, dodac do mies, dosolic, wymieszac. Dodac trufle w plasterkach (po moim trupie!) koniak (cin cin!), wymieszac. Wlac do formy wysmarowanej maslem. Siup - do lodówki. Wyglada niezle, co? MzM [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet bez pieczenia
Top
Bottom