Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet cielęco drobiowy- na życzenie Małgosimi
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Sinistra" data-source="post: 278357" data-attributes="member: 344"><p>300 g cielęciny</p><p>200- 250 g wątróbki kurzej </p><p>500 g piersi indyczej</p><p>500 g nogi indyczej</p><p>1 sucha kajzerka</p><p>3 jajka</p><p>marchew, pietruszka, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, mleko</p><p>sól, pieprz biały i czarny świeżo mielony, gałka</p><p></p><p>Wątróbkę namoczyć w mleku.</p><p>Cielecinę i indyka ugotować z marchewką, pietruszką, liściem, zielem i pieprzem- około 60- 90 min. Mięso wyjąć, do wywaru włożyć wątróbkę i gotować do miękkości- 15- 20 min. Wywar ostudzić, namoczyć w nim kajzerkę.</p><p>Zmielić razem cielęcinę, indyka, wątróbkę i namoczoną kajzerkę. Do masy dodać żółtka, wymieszać. Całość przyprawić solą, gałką, białym i czarnym pieprzem. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Piec ok. 60 min w 180st.</p><p></p><p>Uwagi:</p><p>- pieprzu białego proszę nie żałować </p><p>- wątróbka tylko z kurczaka, bo tylko ta jest delikatna, inne drobiowe są za twarde</p><p></p><p>Dziś znowu jem. Pycha!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sinistra, post: 278357, member: 344"] 300 g cielęciny 200- 250 g wątróbki kurzej 500 g piersi indyczej 500 g nogi indyczej 1 sucha kajzerka 3 jajka marchew, pietruszka, liść laurowy, pieprz ziarnisty, ziele angielskie, mleko sól, pieprz biały i czarny świeżo mielony, gałka Wątróbkę namoczyć w mleku. Cielecinę i indyka ugotować z marchewką, pietruszką, liściem, zielem i pieprzem- około 60- 90 min. Mięso wyjąć, do wywaru włożyć wątróbkę i gotować do miękkości- 15- 20 min. Wywar ostudzić, namoczyć w nim kajzerkę. Zmielić razem cielęcinę, indyka, wątróbkę i namoczoną kajzerkę. Do masy dodać żółtka, wymieszać. Całość przyprawić solą, gałką, białym i czarnym pieprzem. Białka ubić na sztywno i delikatnie wmieszać do masy. Piec ok. 60 min w 180st. Uwagi: - pieprzu białego proszę nie żałować - wątróbka tylko z kurczaka, bo tylko ta jest delikatna, inne drobiowe są za twarde Dziś znowu jem. Pycha! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet cielęco drobiowy- na życzenie Małgosimi
Top
Bottom