Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet dziadka Włodka...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Wlodek1955" data-source="post: 1513241" data-attributes="member: 52944"><p>Składniki:</p><p></p><p> 30 dag łopatki bez kości</p><p> 30 dag wołowiny</p><p> 30 dag udziec z indyka</p><p> 25 dag podgardla</p><p> 25 dag wątróbki z indyka</p><p> 3 bułki</p><p> 2 marchewki</p><p> 1 pietruszka</p><p> kawałek selera</p><p> 2 listki laurowe </p><p> 4 ziarenka ziela angielskiego</p><p> 1 cebulka</p><p> szczypta gałki muszkatołowej mielonej</p><p> 4 jajka</p><p> bułka tarta</p><p> sól do smaku</p><p> pieprz do smaku</p><p></p><p>Mięsa umyć pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do gara, nalać troszkę wody i dusimy.</p><p>Do gara dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, odrobinę soli.</p><p>Warzywa obrać i wrzucić w całości do mięsa.</p><p>Cebulkę obsmażamy na pasteli z rozpuszczonym masłem, doprawiamy do smaku, solą pieprzem i dokładam wątróbkę. </p><p>Przesmażam parę minut na średnim ogniu.</p><p>Mięsko po uduszeniu wyciągnąć z gara i studzę.</p><p>Wątróbkę po przestudzeniu z mięsem namoczoną bułką w wywarze po gotowaniu i marchewką mielimy 3 razy na maszynce o drobnych oczkach.</p><p>Do masy dodać żółtka z jajek, ubitą pianę z białek oraz startą gałkę muszkatołową.</p><p>Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku.</p><p>Wyrobioną masę przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką formy do pieczenia.</p><p>Piec w temperaturze 170 stopni - około 2 godzin.</p><p>Schłodzić i wyjąć z formy.</p><p>Smacznego...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Wlodek1955, post: 1513241, member: 52944"] Składniki: 30 dag łopatki bez kości 30 dag wołowiny 30 dag udziec z indyka 25 dag podgardla 25 dag wątróbki z indyka 3 bułki 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera 2 listki laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego 1 cebulka szczypta gałki muszkatołowej mielonej 4 jajka bułka tarta sól do smaku pieprz do smaku Mięsa umyć pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do gara, nalać troszkę wody i dusimy. Do gara dodać liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, odrobinę soli. Warzywa obrać i wrzucić w całości do mięsa. Cebulkę obsmażamy na pasteli z rozpuszczonym masłem, doprawiamy do smaku, solą pieprzem i dokładam wątróbkę. Przesmażam parę minut na średnim ogniu. Mięsko po uduszeniu wyciągnąć z gara i studzę. Wątróbkę po przestudzeniu z mięsem namoczoną bułką w wywarze po gotowaniu i marchewką mielimy 3 razy na maszynce o drobnych oczkach. Do masy dodać żółtka z jajek, ubitą pianę z białek oraz startą gałkę muszkatołową. Wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku. Wyrobioną masę przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką formy do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni - około 2 godzin. Schłodzić i wyjąć z formy. Smacznego... [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet dziadka Włodka...
Top
Bottom