Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet jajeczny z groszkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="lena7900" data-source="post: 1332065" data-attributes="member: 21647"><p>10 ugotowanych jajek</p><p>2 surowe jajek</p><p>40-50 dkg pieczarek</p><p>1/2 szkl posiekanego szczypiorku i natki pietruszki</p><p>2 łyżki majonezu</p><p>1 łyżka gęstej śmietany 18%</p><p>1 spora cebula</p><p>1/2 puszki zielonego groszku</p><p>20 dkg żółtego sera (ostrego) startego na wiórki</p><p>0,5 łyżeczki majeranku </p><p>1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki</p><p>4-5 łyżek bułki tartej</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>1 łyżka masła</p><p></p><p>Ugotowane jajka ścieram na tartce do jarzyn. Surowe pieczarki ścieram na cienkie plasterki lub tak jak i jajka. Cebulę drobno kroimy i razem z posiekanymi pieczarkami smażymy na maśle dopóki woda całkowicie nie odparuje. Pieczarki mieszamy z jajkami, dodajemy drobno posiekany szczypiorek i pietruszkę. Solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek,paprykę. Dodajemy surowe jajka,ser,groszek, bułkę tartą, śmietanę i majonez. Keksowkę smarujemy tłuszczem lub wykładamy folią aluminiową i przekładamy masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Można pominąć groszek.Odstawić w zimne na 6 godzin i potem wyjąć z formy.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lena7900, post: 1332065, member: 21647"] 10 ugotowanych jajek 2 surowe jajek 40-50 dkg pieczarek 1/2 szkl posiekanego szczypiorku i natki pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka gęstej śmietany 18% 1 spora cebula 1/2 puszki zielonego groszku 20 dkg żółtego sera (ostrego) startego na wiórki 0,5 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 4-5 łyżek bułki tartej sól pieprz 1 łyżka masła Ugotowane jajka ścieram na tartce do jarzyn. Surowe pieczarki ścieram na cienkie plasterki lub tak jak i jajka. Cebulę drobno kroimy i razem z posiekanymi pieczarkami smażymy na maśle dopóki woda całkowicie nie odparuje. Pieczarki mieszamy z jajkami, dodajemy drobno posiekany szczypiorek i pietruszkę. Solimy, pieprzymy, dodajemy majeranek,paprykę. Dodajemy surowe jajka,ser,groszek, bułkę tartą, śmietanę i majonez. Keksowkę smarujemy tłuszczem lub wykładamy folią aluminiową i przekładamy masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez godzinę. Można pominąć groszek.Odstawić w zimne na 6 godzin i potem wyjąć z formy. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet jajeczny z groszkiem
Top
Bottom