Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pasztet jajeczny*
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="paula" data-source="post: 16185" data-attributes="member: 28"><p><strong>Pasztet jajeczy</strong></p><p></p><p></p><p>Bardzo ladnie sie prezentuje na wielkanocnym stole</p><p></p><p>6 jaj </p><p>25 dag szpinaku</p><p>15 dag marchewki</p><p>1/2 peczka dymki</p><p>15 dag gotowanej szynki</p><p>15 dag goudy</p><p>2 lyzki maki ziemniaczanej</p><p>pieprz,sol </p><p></p><p>Jaja rozdzielic, warzywa oczyscic,szpinak blanszowac prez ok 2 minuty.</p><p>Marchew pokroic w plastry , blanszowac przez 3 minuty,dymne pokroic w kawalki, blanszowac przez 2 minuty.Szynke pokroic w kostke.</p><p></p><p>Piekarnik rozgrzac do 200C.Forme keksowa wylozyc szpinakiem( z bokami wlacznie)goude zetrzec.Zoltka ubic na puch,wymieszzac z serem,maka , sola i pieprzem.</p><p>Dodac marchew, cebule i szynke.</p><p></p><p>Bialka ubic, dodac do masy-delikatnie wymieszac</p><p>Mase wylozyc do keksowki.Forme przykryc , wstawic do naczynia z woda i wlozyc do piekarnika.</p><p></p><p>Nasz pasztecik nalezy piec przez okolo 50 minut. Nastepnie pozostawic na 30 minut w keksowce.Delikatnie wylozyc pasztet na duzy ozdobny talerz, wierzch naszego pasztetu posypac jajkami na twardo</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="paula, post: 16185, member: 28"] [B]Pasztet jajeczy[/B] Bardzo ladnie sie prezentuje na wielkanocnym stole 6 jaj 25 dag szpinaku 15 dag marchewki 1/2 peczka dymki 15 dag gotowanej szynki 15 dag goudy 2 lyzki maki ziemniaczanej pieprz,sol Jaja rozdzielic, warzywa oczyscic,szpinak blanszowac prez ok 2 minuty. Marchew pokroic w plastry , blanszowac przez 3 minuty,dymne pokroic w kawalki, blanszowac przez 2 minuty.Szynke pokroic w kostke. Piekarnik rozgrzac do 200C.Forme keksowa wylozyc szpinakiem( z bokami wlacznie)goude zetrzec.Zoltka ubic na puch,wymieszzac z serem,maka , sola i pieprzem. Dodac marchew, cebule i szynke. Bialka ubic, dodac do masy-delikatnie wymieszac Mase wylozyc do keksowki.Forme przykryc , wstawic do naczynia z woda i wlozyc do piekarnika. Nasz pasztecik nalezy piec przez okolo 50 minut. Nastepnie pozostawic na 30 minut w keksowce.Delikatnie wylozyc pasztet na duzy ozdobny talerz, wierzch naszego pasztetu posypac jajkami na twardo [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia polska
Pasztet jajeczny*
Top
Bottom