Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet pieczarkowo-soczewicowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="marianna" data-source="post: 1279143" data-attributes="member: 5086"><p>Szklanka czerwonej soczewicy, kilkanaście pieczarek, 2 cebule, biała część średniego pora, czerwona papryka, dwie łodyżki selera naciowego, dwa ząbki czosnku, dwa suszone grzyby, sól, świeżo zmielony pieprz, majeranek, odrobina sosu sojowego, olej słonecznikowy, otręby </p><p></p><p>Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarce, udusić na 2 łyżkach oleju – ma z nich odparować woda; posiekać drobno pozostałe warzywa i udusić. Potem połączyć pieczarki, warzywa, wsypać soczewicę, podlać niedużą ilością wody (na początek może być szklanka), dodać przyprawy, zgniecione na proszek suszone grzyby. Dusić do miękkości soczewicy. Warzywno-soczewicową papkę zmiksować, dodać jajka, dobrze wymieszać, można dosypać trochę otrąb. Masę przełożyć do keksówki lekko posmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Piec ok. 50 min w temperaturze ok. 180 stopni.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="marianna, post: 1279143, member: 5086"] Szklanka czerwonej soczewicy, kilkanaście pieczarek, 2 cebule, biała część średniego pora, czerwona papryka, dwie łodyżki selera naciowego, dwa ząbki czosnku, dwa suszone grzyby, sól, świeżo zmielony pieprz, majeranek, odrobina sosu sojowego, olej słonecznikowy, otręby Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarce, udusić na 2 łyżkach oleju – ma z nich odparować woda; posiekać drobno pozostałe warzywa i udusić. Potem połączyć pieczarki, warzywa, wsypać soczewicę, podlać niedużą ilością wody (na początek może być szklanka), dodać przyprawy, zgniecione na proszek suszone grzyby. Dusić do miękkości soczewicy. Warzywno-soczewicową papkę zmiksować, dodać jajka, dobrze wymieszać, można dosypać trochę otrąb. Masę przełożyć do keksówki lekko posmarowanej olejem i wysypanej otrębami. Piec ok. 50 min w temperaturze ok. 180 stopni. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet pieczarkowo-soczewicowy
Top
Bottom