- Lis 26, 2007
- 411
- 0
- 0
Postanowiłam zrobic pasztet moich marzeń, a że mięsny niebardzo się komponuje z moja dietą (South Beach) dlatego postanowiłam zrobić sojowy. Kuchnia wyglądała jak pobojowisko - to przez to mielenie soi, ale było warto, gdyż pasztecik wyszedł cudowny. Dziele sie więc przepisem:
Składniki:
- paczka soi
- marchewka
- pietruszka
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki musztardy ostrej
- zioła : tymianek, majeranek, oregano)
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka tajskiego sosu rybnego
- pieprz, sól, szczypta papryki słodkiej i ostrej (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- soje namoczyć na noc, na drugi dzień gotować 2 godziny i zmielić 2 lub 3 razy w maszynce do mięsa
- ugotować i zmalakserować marchewkę i pietruszkę
- wymieszać soję i marchewkę
- dodać masło, całe jajka, musztardę, przyprawy i sosy
- wszystko dokładnie wymieszać i przełozyć do keksówki (uzywałam silikonowej)
- piec około 50 min w 180 stopniach
no i zdjęcia :
Smacznego
Składniki:
- paczka soi
- marchewka
- pietruszka
- 2 jajka
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki musztardy ostrej
- zioła : tymianek, majeranek, oregano)
- łyżeczka sosu sojowego
- łyżeczka tajskiego sosu rybnego
- pieprz, sól, szczypta papryki słodkiej i ostrej (opcjonalnie)
Przygotowanie:
- soje namoczyć na noc, na drugi dzień gotować 2 godziny i zmielić 2 lub 3 razy w maszynce do mięsa
- ugotować i zmalakserować marchewkę i pietruszkę
- wymieszać soję i marchewkę
- dodać masło, całe jajka, musztardę, przyprawy i sosy
- wszystko dokładnie wymieszać i przełozyć do keksówki (uzywałam silikonowej)
- piec około 50 min w 180 stopniach
no i zdjęcia :


Smacznego
