Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet świąteczny z brandy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Gusia" data-source="post: 92375" data-attributes="member: 104"><p>500g cielęciny (mozna zastapić drobiowym, jak ktoś cielęciny nie lubi)</p><p>500g łopatki wieprzowej</p><p>300g słoniny</p><p>250 ml śmietanki 30%</p><p>200g wątróbki drobiowej</p><p>100 ml brandy</p><p>4 jaja</p><p>marchew</p><p>cebula</p><p>seler (jeżeli ktoś lubi)</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>gałka muszkatołowa</p><p></p><p>Mięso, jarzyny i wątróbkę ugotować, z tym, że wątróbke dodajemy tak 20-30 minut przed koncem gotowania. Wystudic i zmielić. Dodać jajka, śmietanę, brandy i przyprawy. Słonine pokroić w dośc cienkie plastry i wyłozyć dno formy, na to wyłozyć masę. Pasztet pieczemy w kąpieli wodnej, czyli blaszkę wkładamy do większej wypełnionej wodą. Pasztet piecze sie mniej więcej 1,5 godziny w 180 stopniach, ale czas zalezy od piekarnika</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gusia, post: 92375, member: 104"] 500g cielęciny (mozna zastapić drobiowym, jak ktoś cielęciny nie lubi) 500g łopatki wieprzowej 300g słoniny 250 ml śmietanki 30% 200g wątróbki drobiowej 100 ml brandy 4 jaja marchew cebula seler (jeżeli ktoś lubi) sól pieprz gałka muszkatołowa Mięso, jarzyny i wątróbkę ugotować, z tym, że wątróbke dodajemy tak 20-30 minut przed koncem gotowania. Wystudic i zmielić. Dodać jajka, śmietanę, brandy i przyprawy. Słonine pokroić w dośc cienkie plastry i wyłozyć dno formy, na to wyłozyć masę. Pasztet pieczemy w kąpieli wodnej, czyli blaszkę wkładamy do większej wypełnionej wodą. Pasztet piecze sie mniej więcej 1,5 godziny w 180 stopniach, ale czas zalezy od piekarnika [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pasztet świąteczny z brandy
Top
Bottom