Pasztet, który właśnie upiekłam. I zachwycam się jego smakiem.
Do zrobienia tegoż pasztetu potrzebujemy:
2 kg mięsa z królika
wątróbka z jednego królika
1 kg piersi z indyka
4 duże cebule
1 marchewka
4 jajka
3 łyżki kaszy manny
kilka suszonych grzybków
sól,
pieprz czarny mielony,
pieprz ziołowy
pieprz biały mielony
paptyka ostra mielona
papryka słodka mielona
gałka muszkatołowa
Mięso dusimy / gotujemy wraz z marchewką i grzybami suszonymi do miękkości. Potem to mięso i marchew podsmażamy "ostrzej" na odrobinie oliwy wraz z cebulą pokojoną w talarki. Gdy mięso się przyrumieni mielimy wszystko 3 razy przez maszynkę. Dodajemy przyprawy, jajka, kaszę mannę, oliwę na której podsmażaliśmy mięso i wyrabiamy na jednolitą masę. Układamy w keksówki ( mi wyszło ich 5 - takich mniejszych) i pieczemy w temperaturze 180` przez ok. 45 minut.
Polecam i życzę smacznego
Żródło: mua
Do zrobienia tegoż pasztetu potrzebujemy:
2 kg mięsa z królika
wątróbka z jednego królika
1 kg piersi z indyka
4 duże cebule
1 marchewka
4 jajka
3 łyżki kaszy manny
kilka suszonych grzybków
sól,
pieprz czarny mielony,
pieprz ziołowy
pieprz biały mielony
paptyka ostra mielona
papryka słodka mielona
gałka muszkatołowa
Mięso dusimy / gotujemy wraz z marchewką i grzybami suszonymi do miękkości. Potem to mięso i marchew podsmażamy "ostrzej" na odrobinie oliwy wraz z cebulą pokojoną w talarki. Gdy mięso się przyrumieni mielimy wszystko 3 razy przez maszynkę. Dodajemy przyprawy, jajka, kaszę mannę, oliwę na której podsmażaliśmy mięso i wyrabiamy na jednolitą masę. Układamy w keksówki ( mi wyszło ich 5 - takich mniejszych) i pieczemy w temperaturze 180` przez ok. 45 minut.
Polecam i życzę smacznego

Żródło: mua
Ostatnią edycję dokonał moderator: