Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
pasztet z dzika
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="moni77" data-source="post: 490116" data-attributes="member: 73"><p><strong>składniki</strong></p><p>1 kg dziczego mięsa bez kosci,</p><p>30dkg cielęciny,</p><p>po 0,5 kg podgardla, boczku, wołowiny, wieprzowiny,</p><p>3 marczewki, 3 pietruszki,</p><p>po kilka ziaren jałowca, ziela angielskiego, pieprzu, liści laurowych, sól, pieprz, 1 łyżeczka (takie do kawy małe)imbiru, 2 łyżeczki (j.w.)gałki muszkatuowej,</p><p>50ml koniaku,6 jaj,</p><p>garstka grzybów suszonych, wąski palster słoniny i boczku wędzonego, 3/4 bagietki ususzonej, smalec, bułka tarta.</p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>gotuje w małej ilości wody dzika w szybkowarze ok 3 godziny z dodatkiem jałowca, liści laurowych, pieprzu pod koniec gotowania solę.W osobnym garnku gotuje wieprzowine z poowa warzyw z przyprawami w małej ilosci wody też ok 3 godzin, wołowinę z cielęciną w osobnej z resztą warzyw i przypraw a podgardle z bozkiem w trzecim garnku.Solę pod koniec gotowania.Ugotowane mięso ma być rozlatujące sie rozgotowane.Warzywa i przyprawy odrzucam.Rosół z dizka wylewam, z pogardla tez a z wołowiny i wieprzowiny zachowuje ok 2 litrów.Grzyby zalewam wrzątkiem i moczę.W połowie rosołu mocze bagietkę a resztę zagotowuję i na 5 min wrzucam wątróbkę.Mięsa mielę razem 3-4 razy z wymoczoną bagietka- wrzucam ją solidnie ociekającą, grzybami.Mieszam porządnie mięsa , wbijam jaja, dodaje gałke i imbir, dosalam, dopieprzam dodaje koniak.Przy mieszaniu wspomagam się mikserem.Wypelniam nasmarowane smalcem i wysypane bułka tarta foremki i wyłożone paskami boczku wędzonego i słoniny masa mięsną do 3/4 wysokości. Piekę w 200stopniach pół godziny, przykrywam z wierzchu folia aluminiową i piekę jeszcze 30 min.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="moni77, post: 490116, member: 73"] [B]składniki[/B] 1 kg dziczego mięsa bez kosci, 30dkg cielęciny, po 0,5 kg podgardla, boczku, wołowiny, wieprzowiny, 3 marczewki, 3 pietruszki, po kilka ziaren jałowca, ziela angielskiego, pieprzu, liści laurowych, sól, pieprz, 1 łyżeczka (takie do kawy małe)imbiru, 2 łyżeczki (j.w.)gałki muszkatuowej, 50ml koniaku,6 jaj, garstka grzybów suszonych, wąski palster słoniny i boczku wędzonego, 3/4 bagietki ususzonej, smalec, bułka tarta. [B]sposób przygotowania[/B] gotuje w małej ilości wody dzika w szybkowarze ok 3 godziny z dodatkiem jałowca, liści laurowych, pieprzu pod koniec gotowania solę.W osobnym garnku gotuje wieprzowine z poowa warzyw z przyprawami w małej ilosci wody też ok 3 godzin, wołowinę z cielęciną w osobnej z resztą warzyw i przypraw a podgardle z bozkiem w trzecim garnku.Solę pod koniec gotowania.Ugotowane mięso ma być rozlatujące sie rozgotowane.Warzywa i przyprawy odrzucam.Rosół z dizka wylewam, z pogardla tez a z wołowiny i wieprzowiny zachowuje ok 2 litrów.Grzyby zalewam wrzątkiem i moczę.W połowie rosołu mocze bagietkę a resztę zagotowuję i na 5 min wrzucam wątróbkę.Mięsa mielę razem 3-4 razy z wymoczoną bagietka- wrzucam ją solidnie ociekającą, grzybami.Mieszam porządnie mięsa , wbijam jaja, dodaje gałke i imbir, dosalam, dopieprzam dodaje koniak.Przy mieszaniu wspomagam się mikserem.Wypelniam nasmarowane smalcem i wysypane bułka tarta foremki i wyłożone paskami boczku wędzonego i słoniny masa mięsną do 3/4 wysokości. Piekę w 200stopniach pół godziny, przykrywam z wierzchu folia aluminiową i piekę jeszcze 30 min. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
pasztet z dzika
Top
Bottom