Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pasztet z jajek i pieczarek
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1519987" data-attributes="member: 2721"><p><span style="font-size: 26px"><em>Przepis na podstawie bloga <a href="http://www.olgasmile.com/pasztet-z-jajek.html" target="_blank">OlgaSmile.</a></em></span></p><p><span style="font-size: 26px"><em></em></span></p><p><span style="font-size: 26px"><em>[ATTACH=full]88688[/ATTACH]</em></span></p><p><span style="font-size: 26px"><em></em></span></p><p><span style="font-size: 26px"><em></em></span></p><p>10 jajek ugotowanych na twardo</p><p>3 jajka surowe</p><p>250 g pieczarek</p><p>1 duża cebula</p><p>2-3 ząbki czosnku</p><p>1 szklanka startego żółtego sera</p><p>ok. 1 szklanka bułki tartej</p><p>1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18%</p><p>4 łyżki siekanej natki pietruszki</p><p>sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>olej do smażenia</p><p>tarta bułka do wysypania formy</p><p></p><p>1. 10 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Zetrzeć na tarce (duże oczka.)</p><p></p><p>2. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Zrumienić wraz z cebulą na niewielkiej ilości oleju.</p><p></p><p>3. Dodać do startych jajek wraz ze startym na tarce (duże oczka) żółtym serem i śmietaną. Dodać surowe jajka, obrany, przeciśnięty czosnek i natkę pietruszki. Wymieszać. Stopniowo dodawać bułkę tartą, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Masę pasztetową doprawić do smaku intensywnie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.</p><p></p><p>Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką podłużnej formy do pieczenia (moja: 25 cm x 10 cm). Wyrównać powierzchnię.</p><p>Pasztet piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C przez 60 minut. Wystudzony pasztet wstawić przed podaniem do całkowitego wychłodzenia do lodówki.</p><p>Podawać z chrzanem, ćwikłą lub musztardą i świeżym pieczywem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1519987, member: 2721"] [SIZE=10][I]Przepis na podstawie bloga [URL="http://www.olgasmile.com/pasztet-z-jajek.html"]OlgaSmile.[/URL] [ATTACH=full]88688[/ATTACH] [/I][/SIZE] 10 jajek ugotowanych na twardo 3 jajka surowe 250 g pieczarek 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 1 szklanka startego żółtego sera ok. 1 szklanka bułki tartej 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% 4 łyżki siekanej natki pietruszki sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku olej do smażenia tarta bułka do wysypania formy 1. 10 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Zetrzeć na tarce (duże oczka.) 2. Cebulę obrać i drobno posiekać. Pieczarki pokroić w drobną kostkę. Zrumienić wraz z cebulą na niewielkiej ilości oleju. 3. Dodać do startych jajek wraz ze startym na tarce (duże oczka) żółtym serem i śmietaną. Dodać surowe jajka, obrany, przeciśnięty czosnek i natkę pietruszki. Wymieszać. Stopniowo dodawać bułkę tartą, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Masę pasztetową doprawić do smaku intensywnie solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Masę przełożyć do wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką podłużnej formy do pieczenia (moja: 25 cm x 10 cm). Wyrównać powierzchnię. Pasztet piec w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. C przez 60 minut. Wystudzony pasztet wstawić przed podaniem do całkowitego wychłodzenia do lodówki. Podawać z chrzanem, ćwikłą lub musztardą i świeżym pieczywem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pasztet z jajek i pieczarek
Bottom