Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
pasztet z marchewki z groszkiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="elzusia" data-source="post: 592537" data-attributes="member: 4449"><p>Bardzo lekki pasztecik warzywny do jedzenia zarowno na cieplo jak i na zimno.Mozna do tego pokroic kawalek pieczeni i jest elegancki obiadek.</p><p></p><p>puszka groszku z marchewka (okolo 400 gr po odcedzeniu)-mozna tez swieze warzywa oczywiscie</p><p>4 jajka</p><p>20cl smietany</p><p>50 gr tartego sera (typu gruyere)</p><p>sol i pieprz</p><p></p><p>Ubic jajka ze smietana,dodac odcedzony groszek i marchewke pokrojona w male kawaleczki ,wymieszac z serem.</p><p>Doprawic jak kto lubi.</p><p>Przelac do blaszki wysmarowanej lekko oliwa.Wstawic blaszke do duzego naczynia (ktore nadaje sie do piekarnika) wypelnionego woda- do pieczenia w tzw. bain-marie -do piekarnika rozgrzanego do 210°.Piec okolo 50 min.</p><p>[ATTACH=full]18120[/ATTACH]</p><p>Podawac z sosem pomidorowym (pokroic pomidora w kostke,zmiksowac z czosnkiem,bazylia i odrobina octu balsamicznego)</p><p>[ATTACH=full]18121[/ATTACH]</p><p></p><p>zycze smacznego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="elzusia, post: 592537, member: 4449"] Bardzo lekki pasztecik warzywny do jedzenia zarowno na cieplo jak i na zimno.Mozna do tego pokroic kawalek pieczeni i jest elegancki obiadek. puszka groszku z marchewka (okolo 400 gr po odcedzeniu)-mozna tez swieze warzywa oczywiscie 4 jajka 20cl smietany 50 gr tartego sera (typu gruyere) sol i pieprz Ubic jajka ze smietana,dodac odcedzony groszek i marchewke pokrojona w male kawaleczki ,wymieszac z serem. Doprawic jak kto lubi. Przelac do blaszki wysmarowanej lekko oliwa.Wstawic blaszke do duzego naczynia (ktore nadaje sie do piekarnika) wypelnionego woda- do pieczenia w tzw. bain-marie -do piekarnika rozgrzanego do 210°.Piec okolo 50 min. [ATTACH=full]18120[/ATTACH] Podawac z sosem pomidorowym (pokroic pomidora w kostke,zmiksowac z czosnkiem,bazylia i odrobina octu balsamicznego) [ATTACH=full]18121[/ATTACH] zycze smacznego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
pasztet z marchewki z groszkiem
Top
Bottom