Składniki:
1 kg pieczarek,
2-3 średniej wielkości cebule
4 łyżki mąki psznnej razowej 1850
4 białka
przyprawy- sól, pieprz
1 łyżka oleju - tyle żeby patelnię lekko natłuścić
Pieczarki zmiksować z cebulą w malakserze, lub zmielić w maszynce. Poddusić na patelni i w trakcie doprawić do smaku. Przestudzić, dodać do nich mąkę i pianę z białek. Delikatnie wymieszac. Piec w temp. 180 st. ok 40 min. Wierzch ma się lekko ściąć i zrumienić. Zdjęcie będzie jak go ponownie zrobię.
1 kg pieczarek,
2-3 średniej wielkości cebule
4 łyżki mąki psznnej razowej 1850
4 białka
przyprawy- sól, pieprz
1 łyżka oleju - tyle żeby patelnię lekko natłuścić
Pieczarki zmiksować z cebulą w malakserze, lub zmielić w maszynce. Poddusić na patelni i w trakcie doprawić do smaku. Przestudzić, dodać do nich mąkę i pianę z białek. Delikatnie wymieszac. Piec w temp. 180 st. ok 40 min. Wierzch ma się lekko ściąć i zrumienić. Zdjęcie będzie jak go ponownie zrobię.