Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pasztet z selera
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Al_inka" data-source="post: 7255" data-attributes="member: 25"><p>Skłądniki:</p><p>3 średniej wielkości selery</p><p>3 cebule</p><p>1 kostka margaryny</p><p>2 jajka</p><p>5 łyżek tartej bułki</p><p>2 łyżki zmielonych, ususzonych grzybów lub kostka rosołowa-grzybowa</p><p>sól, pieprz do smaku</p><p></p><p>Selery potarkować na tarce do jarzyn, cebulkę drobno poszatkować. Margarynę, seler i cebulę wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić do miękkości. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki wymieszać włożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec w temp. 200 st. aż się przyrumieni, ostudzić i dopiero wtedy wybierać z foremki. </p><p>Można eksperymentować. Robiłam go z dodatkiem marchewki też tarkowanej na tarce do jarzyn, miał ładny kolor i był trochę słodszy, dodawałam również małe różyczki surowego brokuła- też był pyszny.</p><p>Pasztet próbowały u mnie osoby "mięsożerne" i nie tylko i nie potrafiły powiedzieć z czego jest zrobiony. Smakował wszystkim.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Al_inka, post: 7255, member: 25"] Skłądniki: 3 średniej wielkości selery 3 cebule 1 kostka margaryny 2 jajka 5 łyżek tartej bułki 2 łyżki zmielonych, ususzonych grzybów lub kostka rosołowa-grzybowa sól, pieprz do smaku Selery potarkować na tarce do jarzyn, cebulkę drobno poszatkować. Margarynę, seler i cebulę wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem do smaku, dusić do miękkości. Po ostudzeniu dodać pozostałe składniki wymieszać włożyć do natłuszczonej i posypanej tartą bułką formy. Piec w temp. 200 st. aż się przyrumieni, ostudzić i dopiero wtedy wybierać z foremki. Można eksperymentować. Robiłam go z dodatkiem marchewki też tarkowanej na tarce do jarzyn, miał ładny kolor i był trochę słodszy, dodawałam również małe różyczki surowego brokuła- też był pyszny. Pasztet próbowały u mnie osoby "mięsożerne" i nie tylko i nie potrafiły powiedzieć z czego jest zrobiony. Smakował wszystkim. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pasztet z selera
Top
Bottom