- Sty 27, 2006
- 4,373
- 1,783
- 113
Pasztet z watrobki indyczej
500 g watrobki indyczej (kurzej)
opcjonalnie: 100 g boczku albo 150 - 200 g miesa indyczego
1 duza cebula
2 srednie marchwi
50 ml brandy
100-200 ml wywaru z jarzyn (mozna z kostki)
150 g masla
4 - 5 ziarenek ziela angielskiego
4 - 5 ziarenek pieprzu czarnego
sol
pieprz czarny, mielony
Na parze (ja robie to w zepterowskim garnku z odrobina wody) ugotowac watrobke, boczek, cebule, marchew, wraz z ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego, ziarenka wybrac, a reszte zemlec prze maszynke. Maslo ubic w krem, polaczyc z watrobka, dodac brandy i ubijac zyrafa, stopniowo dolewajac wywar do pozadanej konsystencji. Mozna uwinac w folie jak sushi, ja podaje w glebszym talerzyku
500 g watrobki indyczej (kurzej)
opcjonalnie: 100 g boczku albo 150 - 200 g miesa indyczego
1 duza cebula
2 srednie marchwi
50 ml brandy
100-200 ml wywaru z jarzyn (mozna z kostki)
150 g masla
4 - 5 ziarenek ziela angielskiego
4 - 5 ziarenek pieprzu czarnego
sol
pieprz czarny, mielony
Na parze (ja robie to w zepterowskim garnku z odrobina wody) ugotowac watrobke, boczek, cebule, marchew, wraz z ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego, ziarenka wybrac, a reszte zemlec prze maszynke. Maslo ubic w krem, polaczyc z watrobka, dodac brandy i ubijac zyrafa, stopniowo dolewajac wywar do pozadanej konsystencji. Mozna uwinac w folie jak sushi, ja podaje w glebszym talerzyku
