Pasztet z watrobki indyczej

Elka

Well-known member
Sty 27, 2006
4,373
1,783
113
Pasztet z watrobki indyczej

500 g watrobki indyczej (kurzej)
opcjonalnie: 100 g boczku albo 150 - 200 g miesa indyczego
1 duza cebula
2 srednie marchwi
50 ml brandy
100-200 ml wywaru z jarzyn (mozna z kostki)
150 g masla
4 - 5 ziarenek ziela angielskiego
4 - 5 ziarenek pieprzu czarnego
sol
pieprz czarny, mielony

Na parze (ja robie to w zepterowskim garnku z odrobina wody) ugotowac watrobke, boczek, cebule, marchew, wraz z ziarenkami pieprzu i ziela angielskiego, ziarenka wybrac, a reszte zemlec prze maszynke. Maslo ubic w krem, polaczyc z watrobka, dodac brandy i ubijac zyrafa, stopniowo dolewajac wywar do pozadanej konsystencji. Mozna uwinac w folie jak sushi, ja podaje w glebszym talerzyku
icon_smile.gif
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
A burak ze mnie. Zapomniałam podziękować za wklepanie
icon_redface.gif


anbetung.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy