Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Patison, kabaczek lub cukinia
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="alik" data-source="post: 152525" data-attributes="member: 576"><p>patisony, cukinia lub kabaczek </p><p>czosnek </p><p>koper </p><p>cebula </p><p></p><p>Zalewa: </p><p>12 szklanek wody </p><p>1,5 szklanki octu </p><p>9 dkg soli </p><p>12 dkg cukru </p><p>liść laurowy </p><p>ziele ang. </p><p></p><p>Patisony w całości /młode, nie wyrośnięte/, natomiast cukinię lub kabaczek obrać i pokroić w grube plastry lub pikle, ułożyć w słojach, dodać cebulę w plasterkach, czosnek, koper i zalać zalewą /uprzednio zagotowaną/. </p><p>Pasteryzować 15-20 min. </p><p>Zalewy wystarcza na 7 słoików 0,9 l.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alik, post: 152525, member: 576"] patisony, cukinia lub kabaczek czosnek koper cebula Zalewa: 12 szklanek wody 1,5 szklanki octu 9 dkg soli 12 dkg cukru liść laurowy ziele ang. Patisony w całości /młode, nie wyrośnięte/, natomiast cukinię lub kabaczek obrać i pokroić w grube plastry lub pikle, ułożyć w słojach, dodać cebulę w plasterkach, czosnek, koper i zalać zalewą /uprzednio zagotowaną/. Pasteryzować 15-20 min. Zalewy wystarcza na 7 słoików 0,9 l. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Patison, kabaczek lub cukinia
Top
Bottom