Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne all'arrabbiata
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Mała_Mi" data-source="post: 1347302" data-attributes="member: 2721"><p>Przepis wg. <a href="http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/penne-all-arrabbiata/" target="_blank">Roberta Makłowicza</a>.</p><p></p><p>[ATTACH=full]77214[/ATTACH]</p><p> </p><p> makaron penne - rurki</p><p> 15 dag chudego boczku wędzonego</p><p> 1 ząbek czosnku</p><p> papryczka chili - kawałek świeżej lub w proszku - do smaku, danie powinno być pikantne</p><p> 1 puszka pomidorów</p><p> bazylia</p><p> pieprz czarny, sól</p><p> parmezan do posypania</p><p> </p><p> olej do smażenia</p><p> ew. natka pietruszki</p><p> </p><p> 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.</p><p> </p><p> 2. W międzyczasie na głębokiej patelni zrumienić na łyżce oleju pokrojony w paski boczek. Zdjąć boczek z patelni.</p><p> Na patelnię wrzucić posiekany ząbek czosnku i chwilę smażyć, mieszając, by nie dopuścić do przypalenia sie czosnku. Wlac pomidory z puszki. Dodać podsmażony boczek, bazylę, chili, pieprz i ew. sól. Smażyć, aż sos lekko zgęstnieje.</p><p> </p><p> Ugotowany makaron wymieszać z gorącym sosem. Na talerzach posypać parmezanem i ew. natką pietruszki.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mała_Mi, post: 1347302, member: 2721"] Przepis wg. [URL="http://www.tesco.pl/kulinarni-lowcy-smakow/penne-all-arrabbiata/"]Roberta Makłowicza[/URL]. [ATTACH=full]77214[/ATTACH] makaron penne - rurki 15 dag chudego boczku wędzonego 1 ząbek czosnku papryczka chili - kawałek świeżej lub w proszku - do smaku, danie powinno być pikantne 1 puszka pomidorów bazylia pieprz czarny, sól parmezan do posypania olej do smażenia ew. natka pietruszki 1. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. W międzyczasie na głębokiej patelni zrumienić na łyżce oleju pokrojony w paski boczek. Zdjąć boczek z patelni. Na patelnię wrzucić posiekany ząbek czosnku i chwilę smażyć, mieszając, by nie dopuścić do przypalenia sie czosnku. Wlac pomidory z puszki. Dodać podsmażony boczek, bazylę, chili, pieprz i ew. sól. Smażyć, aż sos lekko zgęstnieje. Ugotowany makaron wymieszać z gorącym sosem. Na talerzach posypać parmezanem i ew. natką pietruszki. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne all'arrabbiata
Top
Bottom