Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1446336" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]83716[/ATTACH]</p><p></p><p>500 g szparagów</p><p>pęczek pietruszki drobno posiekanej</p><p>500 g piersi z kurczaka</p><p>400 ml śmietany</p><p>2 szczypty gałki muszkatołowej</p><p>500 g makaronu penne</p><p>150 g pomidorów koktajlowych</p><p>30 g masła</p><p>40 ml oleju</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Szparagi obieramy, gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, odcedzamy do zimnej wody. Po zahartowaniu kroimy w 1 cm kawałki.</p><p>2. Kurczaka kroimy pod kątem na cienkie plastry. Smażymy na ojeju z masłem z obydwu stron ( w zależności od wielkości patelni w dwóch turach). Wyjmujemy na talerz, solimy i pieprzymy ( po dobrej łyżeczce).</p><p>3. Do pozostałego tłuszczu wlewamy śmietanę, dodajemy gałkę. Smietanę podgrzewamy, dodajemy połowę posiekanej pietruszki, pokrojone szparagi oraz kurczaka. Wszystko dusimy przez 5 minut.</p><p>4. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Makaron gotujemy wg przepisu.</p><p>5. Odcedzony makaron dodajemy do sosu, dokładnie mieszany i podgrzewamy 3 minuty. Na koniec dodajemy pomidory i pozostałą natkę pietruszki</p><p></p><p>Ps. Porcja na 5-6 osób</p><p>Ps2 Przepis pochodzi od Paskala Brodnickiego</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1446336, member: 140"] [SIZE=14][B]Penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym[/B][/SIZE] [ATTACH=full]83716[/ATTACH] 500 g szparagów pęczek pietruszki drobno posiekanej 500 g piersi z kurczaka 400 ml śmietany 2 szczypty gałki muszkatołowej 500 g makaronu penne 150 g pomidorów koktajlowych 30 g masła 40 ml oleju sól i pieprz 1. Szparagi obieramy, gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty, odcedzamy do zimnej wody. Po zahartowaniu kroimy w 1 cm kawałki. 2. Kurczaka kroimy pod kątem na cienkie plastry. Smażymy na ojeju z masłem z obydwu stron ( w zależności od wielkości patelni w dwóch turach). Wyjmujemy na talerz, solimy i pieprzymy ( po dobrej łyżeczce). 3. Do pozostałego tłuszczu wlewamy śmietanę, dodajemy gałkę. Smietanę podgrzewamy, dodajemy połowę posiekanej pietruszki, pokrojone szparagi oraz kurczaka. Wszystko dusimy przez 5 minut. 4. Pomidorki kroimy w ćwiartki. Makaron gotujemy wg przepisu. 5. Odcedzony makaron dodajemy do sosu, dokładnie mieszany i podgrzewamy 3 minuty. Na koniec dodajemy pomidory i pozostałą natkę pietruszki Ps. Porcja na 5-6 osób Ps2 Przepis pochodzi od Paskala Brodnickiego [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z kurczakiem i szparagami w sosie śmietanowym
Top
Bottom