Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="margarett" data-source="post: 1393096" data-attributes="member: 5388"><p>Składniki:</p><p>200g łososia wędzonego na ciepło </p><p>opakowanie świeżego szpinaku Baby (lub 1/2 opakowania mrożonego szpinaku w liściach)</p><p>5-6 suszonych pomidorów (w oliwie/oleju)</p><p>1 duża cebula</p><p>200-250ml śmietany (ja używam zwykle 12%, może byc też 18%)</p><p>makaron penne</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Na oliwie/oleju (najlepiej wykorzystać ten ze słoiczka z suszonymi pomidorami) podmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać szpinak i podmażyć, aż się zredukuje (lub rozmrozi); następnie ddodać pokrojone drobno suszone pomidory i kawałki łososia. Chwilę podsmażyć razem. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, wymieszać (uważać, żeby się nie zwarzyła). Chwilę ponownie poddusić. Doprawić solą, kolorowym pieprzem (lub poprostu zwykłym).</p><p></p><p>Sosem polać ugotowany al dente makaron. Można posypać parmezanem. </p><p></p><p>Smacznego!</p><p></p><p></p><p>*do sosu można dodać 1-2 ząbki czosnku.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="margarett, post: 1393096, member: 5388"] Składniki: 200g łososia wędzonego na ciepło opakowanie świeżego szpinaku Baby (lub 1/2 opakowania mrożonego szpinaku w liściach) 5-6 suszonych pomidorów (w oliwie/oleju) 1 duża cebula 200-250ml śmietany (ja używam zwykle 12%, może byc też 18%) makaron penne sól, pieprz Na oliwie/oleju (najlepiej wykorzystać ten ze słoiczka z suszonymi pomidorami) podmażyć drobno posiekaną cebulę. Dodać szpinak i podmażyć, aż się zredukuje (lub rozmrozi); następnie ddodać pokrojone drobno suszone pomidory i kawałki łososia. Chwilę podsmażyć razem. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę, wymieszać (uważać, żeby się nie zwarzyła). Chwilę ponownie poddusić. Doprawić solą, kolorowym pieprzem (lub poprostu zwykłym). Sosem polać ugotowany al dente makaron. Można posypać parmezanem. Smacznego! *do sosu można dodać 1-2 ząbki czosnku. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami
Top
Bottom