Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z tuńczykiem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="yrsa" data-source="post: 1161035" data-attributes="member: 13254"><p>To jedno z moich ulubionych dań - sosu się nie gotuje, więc w sam raz na upały. </p><p></p><p>Oryginalny przepis pochodzi w Wysokich Obcasów (Marta Gessler), tu podaję wersję nieco zmodyfikowaną:</p><p></p><p><strong>1 porcja (na 80-100 g penne)</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p></p><p>Składniki sosu:</p><p></p><p>1 ząbek czosnku</p><p>pół cytryny (skórka+sok)</p><p>mała (85g) puszka tuńczyka (to w czym pływa - wylewam) </p><p>garść bazylii</p><p>sól, pieprz, suszone chilli, oliwa</p><p></p><p>W misce wymieszać odcedzonego tuńczyka, posiekany lub starty czosnek, dodać otartą skórkę cytrynową, sok z cytryny (najlepiej partiami, żeby nie przesadzić), posiekaną bazylię, podlać oliwą, dodać przyprawy. Wymieszać z gorącym makaronem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yrsa, post: 1161035, member: 13254"] To jedno z moich ulubionych dań - sosu się nie gotuje, więc w sam raz na upały. Oryginalny przepis pochodzi w Wysokich Obcasów (Marta Gessler), tu podaję wersję nieco zmodyfikowaną: [B]1 porcja (na 80-100 g penne) [/B] Składniki sosu: 1 ząbek czosnku pół cytryny (skórka+sok) mała (85g) puszka tuńczyka (to w czym pływa - wylewam) garść bazylii sól, pieprz, suszone chilli, oliwa W misce wymieszać odcedzonego tuńczyka, posiekany lub starty czosnek, dodać otartą skórkę cytrynową, sok z cytryny (najlepiej partiami, żeby nie przesadzić), posiekaną bazylię, podlać oliwą, dodać przyprawy. Wymieszać z gorącym makaronem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Penne z tuńczykiem
Top
Bottom