Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Peperonata balsamiczna
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Linn" data-source="post: 9455" data-attributes="member: 52"><p><strong>Peperonata balsamiczna</strong></p><p>1 kg miesistej papryki / czerwonej, zoltej i zielonej z przewaga czerwonej /</p><p>500 g dojrzalych pomidorow / 300 g przecieru pomidorowego, NIE koncentratu /</p><p>500 g cebuli</p><p>1 szczypta cukru</p><p>3-4 lyzki oliwy z oliwek extravergine</p><p>1 lyzka miodu</p><p>1 lyzka octu balsamicznego / czerwonego winnego /</p><p>sol</p><p>ziola aromatyczne wg uznania / bazylia, oregano, tymianek /</p><p>- cebule pokroic w poltalarki</p><p>- papryke umyc, oczyscic i pokroic w paski</p><p>- oliwe rozgrzac na glebokiej patelni, wrzucic cebule, posypac szczypta cukru i zeszklic</p><p>- dodac papryke, przykryc i dusic przez 10 minut</p><p>- doprawic modem i octem balsamicznym / winnnym /</p><p>- przykryc i dusic przez dalsze 10 minut</p><p>- dodac pomidory pokrojone w kostke / bez skorek i mozliwie bez pestek / lub przecier pomidorowy</p><p>- dusic az do uzyskania odpowiedniej miekkosci papryki</p><p>- doprawic sola oraz ziolami aromatycznymi</p><p>- podawac na cieplo lub zimno / odgrzewana smakuje jeszcze lepiej /</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Linn, post: 9455, member: 52"] [B]Peperonata balsamiczna[/B] 1 kg miesistej papryki / czerwonej, zoltej i zielonej z przewaga czerwonej / 500 g dojrzalych pomidorow / 300 g przecieru pomidorowego, NIE koncentratu / 500 g cebuli 1 szczypta cukru 3-4 lyzki oliwy z oliwek extravergine 1 lyzka miodu 1 lyzka octu balsamicznego / czerwonego winnego / sol ziola aromatyczne wg uznania / bazylia, oregano, tymianek / - cebule pokroic w poltalarki - papryke umyc, oczyscic i pokroic w paski - oliwe rozgrzac na glebokiej patelni, wrzucic cebule, posypac szczypta cukru i zeszklic - dodac papryke, przykryc i dusic przez 10 minut - doprawic modem i octem balsamicznym / winnnym / - przykryc i dusic przez dalsze 10 minut - dodac pomidory pokrojone w kostke / bez skorek i mozliwie bez pestek / lub przecier pomidorowy - dusic az do uzyskania odpowiedniej miekkosci papryki - doprawic sola oraz ziolami aromatycznymi - podawac na cieplo lub zimno / odgrzewana smakuje jeszcze lepiej / [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia wloska
Peperonata balsamiczna
Top
Bottom