Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pesto z natki pietruszki
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="nikka" data-source="post: 856753" data-attributes="member: 3798"><p>Coś zupełnie innego. Najbardziej mi smakowało cienko rozsmarowane na razowej macy. Do pesto dodałam litewskiego parmezanu -Dziurgasa. Moje niedawne odkrycie, dwu-trzykrotnie tańsze od włoskiego. Dostępny m.in. w Careffour i Almie. Inspiracja do zrobienia pesto: Fotoforum.</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>bardzo duży pęczek natki pietruszki</p><p>ząbek czosnku</p><p>4 łyżki dobrej oliwy (ok. 60 ml)</p><p>4 orzechy laskowe (lub inne, super byłyby piniowe albo nerkowce)</p><p>mały kawałek sera typu parmezan</p><p>sól, pieprz</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Pęczek natki pietruszki (cały, z gałązkami, odcięty na wysokości spinającej go gumki recepturki) drobno poszatkować w blenderze, dodać czosnek oraz pokrojony na drobne kawałki ser i orzechy (które można podprażyć na patelni), wszystko ponownie zmiksować, dodać oliwę, posolić i popieprzyć.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="nikka, post: 856753, member: 3798"] Coś zupełnie innego. Najbardziej mi smakowało cienko rozsmarowane na razowej macy. Do pesto dodałam litewskiego parmezanu -Dziurgasa. Moje niedawne odkrycie, dwu-trzykrotnie tańsze od włoskiego. Dostępny m.in. w Careffour i Almie. Inspiracja do zrobienia pesto: Fotoforum. Składniki: bardzo duży pęczek natki pietruszki ząbek czosnku 4 łyżki dobrej oliwy (ok. 60 ml) 4 orzechy laskowe (lub inne, super byłyby piniowe albo nerkowce) mały kawałek sera typu parmezan sól, pieprz Wykonanie: Pęczek natki pietruszki (cały, z gałązkami, odcięty na wysokości spinającej go gumki recepturki) drobno poszatkować w blenderze, dodać czosnek oraz pokrojony na drobne kawałki ser i orzechy (które można podprażyć na patelni), wszystko ponownie zmiksować, dodać oliwę, posolić i popieprzyć. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pesto z natki pietruszki
Top
Bottom