Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pesto z podagrycznika
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Elka" data-source="post: 1747703" data-attributes="member: 1293"><p>Pesto z podagrycznika</p><p></p><p>150 g przebranych młodych liści podagrycznika</p><p>50 g liści pietruszki</p><p>50 g migdałów</p><p>50 g twardego sera</p><p>100 ml dobrej jakości oleju lub oliwy</p><p>3 – 4 ząbki czosnku</p><p>1 łyżka soku z cytryny lub do smaku</p><p>Sól</p><p>Do malaksera włóż liście podagrycznika, pietruszkę, czosnek, orzechy i starty ser. Dodaj sok z cytryny i posiekaj na jednolitą masę. Na koniec dodaj oliwę lub olej, sól i wymieszaj łyżką aż do połączenia.</p><p>Włóż do czystych słoików i przechowuj w lodówce.</p><p></p><p>Jajko sadzone z pesto</p><p>Na patelnię połóż łyżkę pesto, rozgrzej, a na to wbij jajko. Przykryj i smaż przez 2-3 min. na wolnym ogniu.</p><p></p><p>[ATTACH=full]113864[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Elka, post: 1747703, member: 1293"] Pesto z podagrycznika 150 g przebranych młodych liści podagrycznika 50 g liści pietruszki 50 g migdałów 50 g twardego sera 100 ml dobrej jakości oleju lub oliwy 3 – 4 ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny lub do smaku Sól Do malaksera włóż liście podagrycznika, pietruszkę, czosnek, orzechy i starty ser. Dodaj sok z cytryny i posiekaj na jednolitą masę. Na koniec dodaj oliwę lub olej, sól i wymieszaj łyżką aż do połączenia. Włóż do czystych słoików i przechowuj w lodówce. Jajko sadzone z pesto Na patelnię połóż łyżkę pesto, rozgrzej, a na to wbij jajko. Przykryj i smaż przez 2-3 min. na wolnym ogniu. [ATTACH type="full" width="394px"]113864[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Pasty i pasztety
Pesto z podagrycznika
Top
Bottom