PESTO Z RUKOLI
120 g rukoli
35 g orzeszkow piniowych
50 g startego sera parmigiano reggiano
70 g oliwy extarvergine
1 zabek czosnku
sol ewentualnie do smaku
- wszystkie skladniki utrzec w mozdzierzu lub zmiksowac przy pomocy tzw. "zyrafy" / w wysokim kubku /
- rukola jest pikantna i dodatek soli nie jest konieczny
- jesli ktos nie lubi sosow bardzo pikantnych, moze zlagodzic smak tego pesto dodaniem 1 lyzeczki ricotty

120 g rukoli
35 g orzeszkow piniowych
50 g startego sera parmigiano reggiano
70 g oliwy extarvergine
1 zabek czosnku
sol ewentualnie do smaku
- wszystkie skladniki utrzec w mozdzierzu lub zmiksowac przy pomocy tzw. "zyrafy" / w wysokim kubku /
- rukola jest pikantna i dodatek soli nie jest konieczny
- jesli ktos nie lubi sosow bardzo pikantnych, moze zlagodzic smak tego pesto dodaniem 1 lyzeczki ricotty