25 dag masła
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 budyń śmietankowy
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
truskawki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodając na przemian jajka , mąkę, proszek i budyń. Ciasto podzielić na dwie częsci. Jedną wyłożyc do tortownicy, na nią truskawki /rabarbar, sliwki, jabłka, ew. mus owocowy/. Przykryc reszta ciasta. Piec ok.40-50 min w temp.180 st.C. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.
2 szkl. mąki
1 szkl. cukru
1 budyń śmietankowy
3 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
truskawki
Masło utrzeć z cukrem na jednolitą masę, dodając na przemian jajka , mąkę, proszek i budyń. Ciasto podzielić na dwie częsci. Jedną wyłożyc do tortownicy, na nią truskawki /rabarbar, sliwki, jabłka, ew. mus owocowy/. Przykryc reszta ciasta. Piec ok.40-50 min w temp.180 st.C. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.