Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Picadillo
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 13506" data-attributes="member: 128"><p>Ekscentryczne połączenie smaków: mięso i cynamon, chili, rodzynki i migdały. Przepis ten dostałam od mojej koleżanki Doroty i zaraz trafił do moich ulubionych.</p><p></p><p><strong>składniki</strong></p><p>60 - 70 dag dowolnego mięsa mielonego</p><p>1 średnia cebula (posiekana)</p><p>2 ząbki czosnku (przeciśniete przez praskę)</p><p>1 łyżeczka chili w proszku (2 - dla amatorów mocnych wrażeń)</p><p>1 mały słoiczek przecieru pomidorowego</p><p>1 puszka pomidorów w puszce</p><p>1 słoik pieczarek (280 g) w naturalnej zalewie</p><p>2 łyżki octu balsamicznego (może być zwykły)</p><p>1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (jeśli nie ma, to nie szkodzi)</p><p>1 łyżeczka cynamonu</p><p>szczypta mielonych goździków (ja dałam 4 całe)</p><p>1 łyżeczka cukru</p><p>100 g rodzynek</p><p>sól, pieprz</p><p>olej</p><p></p><p>Do posypania:</p><p></p><p>1 - 2 łyżki miodu</p><p>100 g płatków migdałowych</p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę do miękkości, dodajemy mięso i podsmażamy aż się zrumieni.</p><p>Po kolei dodajemy: pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojone pomidory, koncentrat, rodzynki i przyprawy z octem włącznie.</p><p>Mieszamy całość i dusimy pod przykryciem ok. 1-1,5 godziny na małym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliło.</p><p>Tuż przed podaniem na patelni rozgrzewamy miód i prażymy na nim płatki migdałowe. Posypujemy nimi mięso już na talerzu.</p><p>Podajemy z ryżem lub tacos.</p><p></p><p><strong>dodatkowe informacje</strong></p><p>Najlepiej przygotować tę potrawę dzień przed podaniem. Wtedy smaki są już doskonale wymieszane i "przegryzione".</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 13506, member: 128"] Ekscentryczne połączenie smaków: mięso i cynamon, chili, rodzynki i migdały. Przepis ten dostałam od mojej koleżanki Doroty i zaraz trafił do moich ulubionych. [B]składniki[/B] 60 - 70 dag dowolnego mięsa mielonego 1 średnia cebula (posiekana) 2 ząbki czosnku (przeciśniete przez praskę) 1 łyżeczka chili w proszku (2 - dla amatorów mocnych wrażeń) 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 1 puszka pomidorów w puszce 1 słoik pieczarek (280 g) w naturalnej zalewie 2 łyżki octu balsamicznego (może być zwykły) 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (jeśli nie ma, to nie szkodzi) 1 łyżeczka cynamonu szczypta mielonych goździków (ja dałam 4 całe) 1 łyżeczka cukru 100 g rodzynek sól, pieprz olej Do posypania: 1 - 2 łyżki miodu 100 g płatków migdałowych [B]sposób przygotowania[/B] W garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim cebulę do miękkości, dodajemy mięso i podsmażamy aż się zrumieni. Po kolei dodajemy: pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojone pomidory, koncentrat, rodzynki i przyprawy z octem włącznie. Mieszamy całość i dusimy pod przykryciem ok. 1-1,5 godziny na małym ogniu, mieszając żeby się nie przypaliło. Tuż przed podaniem na patelni rozgrzewamy miód i prażymy na nim płatki migdałowe. Posypujemy nimi mięso już na talerzu. Podajemy z ryżem lub tacos. [B]dodatkowe informacje[/B] Najlepiej przygotować tę potrawę dzień przed podaniem. Wtedy smaki są już doskonale wymieszane i "przegryzione". [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Picadillo
Bottom