Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pie z kurczakiem, porami i grzybami
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1548912" data-attributes="member: 1142"><p>Wpisuje, na prosbe Aniutki.</p><p></p><p><strong>1 sredni pieczony kurczak, mieso odzielone od kosci, pokrojone w kostke</strong></p><p><strong>maslo do smazenia</strong></p><p><strong>2 pory, biale czesci drobno posiekane, zielone w wiekszych kawalkach</strong></p><p><strong>5 cebulek wiosennych, posiekanych</strong></p><p><strong>5 zabkow czosnku, zmiazdzonych</strong></p><p><strong>350g pieczarek lub mieszanych grzybow, pokrojonych</strong></p><p><strong>2 lyzki maki</strong></p><p><strong>1/2 litra wywaru z kurczaka</strong></p><p><strong>2-3 lyzki kwasnej smietany</strong></p><p><strong>ziola swieze: salwia, pietruszka, tymianek</strong></p><p><strong>sol</strong></p><p><strong>pieprz</strong></p><p><strong>szczypta cayenne</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>plat ciasta francuskiego</strong></p><p><strong>jajko roztrzepane z lyzka mleka</strong></p><p><strong></strong></p><p></p><p>Piec rozgrzewam do 220C.</p><p></p><p>Na patelni rozgrzewam maslo, wsypuje pory i cebulke wiosenna, podsmazam, dodaje czosnek, gdy warzywa zmiekna dorzucam pieczarki/grzyby i smaze mieszajac. Gotowe posypuje maka, przesmazam krotko i wlewam rosol/wywar. Zagotowuje, do gestego sosu dodaje smietane, ziola, przyprawy.</p><p>Potrawke przelewam do naczynia zaroodpornego (u mnie okragly cermiczny pie dish 26cm). Czekam az przestygnie. Brzegi naczynia smaruje jajem z mlekiem, przykrywam platem ciasta francuskiego, delikatnie dosciskam, nacinam aby para mogla swobodnie uciekac. Wierzch ciasta smaruje jajem i wkladam do pieca. Pieke 20-25 min. Podaje garace z salatkami.</p><p></p><p>Do sosu mozna dodac boczek (wysmazyc na poczatku), lub wedzona gotowana szybke (dodac wraz z kurczakiem).</p><p></p><p>Gdy zostanie ciasta, mozna z resztek zawinac slimaczki i ulozyc je (cieciem w gore) na wypedzlowanym jajem ciescie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1548912, member: 1142"] Wpisuje, na prosbe Aniutki. [B]1 sredni pieczony kurczak, mieso odzielone od kosci, pokrojone w kostke maslo do smazenia 2 pory, biale czesci drobno posiekane, zielone w wiekszych kawalkach 5 cebulek wiosennych, posiekanych 5 zabkow czosnku, zmiazdzonych 350g pieczarek lub mieszanych grzybow, pokrojonych 2 lyzki maki 1/2 litra wywaru z kurczaka 2-3 lyzki kwasnej smietany ziola swieze: salwia, pietruszka, tymianek sol pieprz szczypta cayenne plat ciasta francuskiego jajko roztrzepane z lyzka mleka [/B] Piec rozgrzewam do 220C. Na patelni rozgrzewam maslo, wsypuje pory i cebulke wiosenna, podsmazam, dodaje czosnek, gdy warzywa zmiekna dorzucam pieczarki/grzyby i smaze mieszajac. Gotowe posypuje maka, przesmazam krotko i wlewam rosol/wywar. Zagotowuje, do gestego sosu dodaje smietane, ziola, przyprawy. Potrawke przelewam do naczynia zaroodpornego (u mnie okragly cermiczny pie dish 26cm). Czekam az przestygnie. Brzegi naczynia smaruje jajem z mlekiem, przykrywam platem ciasta francuskiego, delikatnie dosciskam, nacinam aby para mogla swobodnie uciekac. Wierzch ciasta smaruje jajem i wkladam do pieca. Pieke 20-25 min. Podaje garace z salatkami. Do sosu mozna dodac boczek (wysmazyc na poczatku), lub wedzona gotowana szybke (dodac wraz z kurczakiem). Gdy zostanie ciasta, mozna z resztek zawinac slimaczki i ulozyc je (cieciem w gore) na wypedzlowanym jajem ciescie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pie z kurczakiem, porami i grzybami
Top
Bottom