Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczarki faszerowane
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="sylwia18" data-source="post: 205260" data-attributes="member: 778"><p><strong>Pieczarki faszerowane</strong></p><p></p><p>4 porcje:</p><p>12 pieczarek</p><p>1 szkalnka ugotowanego ryżu</p><p>12 plasterków sera camembert</p><p>1 pęczek zielonej pietruszki</p><p>12 plasterków masła</p><p>sól i czarny pieprz do smaku</p><p></p><p>Duże, świeże pieczarki szybko opłukujemy w zimnej wodzie, aby nią nie nasiąkły. Obrywamy trzonki, drobno je siekamy i smażymy na maśle. ugotowany na sypko ryż miszamy z usmażonymi trzonkami i posiekaną zielona pietruszką, solimy i dodajemy pieprz do smaku. Przygotowanym w ten spoób farszem napełniamy kapelusze grzybów. Na wierzch każdego kładziemy kawałek masła i zapiekamy ok.15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Pod koniec zapiekania każdą pieczarke przykrywamy plasterkiem sera camembert lub posypujemy żółtym tartym serem i zapiekamy w piekarniku aż do momentu rozpuszczenia sie sera.</p><p></p><p>Smacznego!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sylwia18, post: 205260, member: 778"] [B]Pieczarki faszerowane[/B] 4 porcje: 12 pieczarek 1 szkalnka ugotowanego ryżu 12 plasterków sera camembert 1 pęczek zielonej pietruszki 12 plasterków masła sól i czarny pieprz do smaku Duże, świeże pieczarki szybko opłukujemy w zimnej wodzie, aby nią nie nasiąkły. Obrywamy trzonki, drobno je siekamy i smażymy na maśle. ugotowany na sypko ryż miszamy z usmażonymi trzonkami i posiekaną zielona pietruszką, solimy i dodajemy pieprz do smaku. Przygotowanym w ten spoób farszem napełniamy kapelusze grzybów. Na wierzch każdego kładziemy kawałek masła i zapiekamy ok.15 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Pod koniec zapiekania każdą pieczarke przykrywamy plasterkiem sera camembert lub posypujemy żółtym tartym serem i zapiekamy w piekarniku aż do momentu rozpuszczenia sie sera. Smacznego! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczarki faszerowane
Top
Bottom