- Paź 28, 2004
- 1,551
- 1
- 0
Pieczarki zapiekane z serem
6 dużych pieczarek
2 ząbki czosnku
kawałek (3 cm) chili
40 ml oliwy
2 łyżeczki soku z cytryny
60 g startego żółtego sera
2 łyżki posiekanej pietruszki
sól i pieprz oraz oliwa z oliwek do ostatecznego pokropienia pieczarek
1. Ząbki czosnku oraz chili drobno siekamy. Z pieczarek wyjmujemy nóżki.
2. Czosnek, chili, 40 ml oliwy,sok z cytryny,pietruszkę oraz sól i pieprz wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem smarujemy pieczarki.
3. Pieczarki układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy obficie serem i skrapiamy oliwą.
4. Pieczemy w temp 200 stopni przez 15-20 minut.

6 dużych pieczarek
2 ząbki czosnku
kawałek (3 cm) chili
40 ml oliwy
2 łyżeczki soku z cytryny
60 g startego żółtego sera
2 łyżki posiekanej pietruszki
sól i pieprz oraz oliwa z oliwek do ostatecznego pokropienia pieczarek
1. Ząbki czosnku oraz chili drobno siekamy. Z pieczarek wyjmujemy nóżki.
2. Czosnek, chili, 40 ml oliwy,sok z cytryny,pietruszkę oraz sól i pieprz wszystko razem mieszamy. Powstałym sosem smarujemy pieczarki.
3. Pieczarki układamy w żaroodpornym naczyniu, posypujemy obficie serem i skrapiamy oliwą.
4. Pieczemy w temp 200 stopni przez 15-20 minut.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: