Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń a'la Orloff
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1494916" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Pieczeń a'la Orloff</strong></span></p><p></p><p>[ATTACH=full]87042[/ATTACH]</p><p></p><p><u>Mięso:</u></p><p>1 kg schabu wieprzowego</p><p>7 plastrów sera ementaler </p><p>7 plasterków boczku</p><p>pęczek pietruszki</p><p><u>Sos soubise:</u></p><p>30 ml oleju rzepakowego</p><p>500 g pieczarek pokrojonych w półtalarki</p><p>2 cebule drobno posiekane</p><p>większa szczypta gałki muszkatołowej</p><p>50 g sera ementaler startego</p><p>sól i pieprz</p><p><u>Sos beszamelowy:</u></p><p>50 g masła</p><p>50 g mąki</p><p>500 ml mleka</p><p>sól i pieprz</p><p></p><p>1. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę i mieszamy. Podsmażamy 2 minuty, dodajemy zimne mleko i energicznie mieszamy, kiedy zacznie się gotować zestawiamy z ognia. Delikatnie solimy i pieprzymy.</p><p>2. Olej rzepakowy rozgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki, cebulkę, podsmażamy 2 minuty ( pieczarki nie powinny zmienić koloru). Pieczarki przekładamy do sosu beszamelowego, dodajemy starty ser, gałkę muszkatołową. Delikatnie solimy i pieprzymy . Wszystko mieszamy.</p><p>3 .Schab bez skóry doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy z obu stron. Wysmażone mięso studzimy.</p><p>4. Ostygnięty schab głęboko nacinamy (7 razy). W nacięciach smarujemy sosem beszamelowym,a następnie wkładamy po plasterku boczku i sera. Całość przebijamy wzdłuż na wylot dwoma długimi wykałaczkami.</p><p>5. Schab wkładamy do żaroodpornego naczynia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (z termoobiegiem) i smażymy 20 minut. Następnie mięso szczelnie zalewamy pieczarkami z sosem beszamelowym i pieczemy w temp 180 stopni przez 40 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką. </p><p></p><p>Ps. Niebo w gębie !!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1494916, member: 140"] [SIZE=14][B]Pieczeń a'la Orloff[/B][/SIZE] [ATTACH=full]87042[/ATTACH] [U]Mięso:[/U] 1 kg schabu wieprzowego 7 plastrów sera ementaler 7 plasterków boczku pęczek pietruszki [U]Sos soubise:[/U] 30 ml oleju rzepakowego 500 g pieczarek pokrojonych w półtalarki 2 cebule drobno posiekane większa szczypta gałki muszkatołowej 50 g sera ementaler startego sól i pieprz [U]Sos beszamelowy:[/U] 50 g masła 50 g mąki 500 ml mleka sól i pieprz 1. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę i mieszamy. Podsmażamy 2 minuty, dodajemy zimne mleko i energicznie mieszamy, kiedy zacznie się gotować zestawiamy z ognia. Delikatnie solimy i pieprzymy. 2. Olej rzepakowy rozgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki, cebulkę, podsmażamy 2 minuty ( pieczarki nie powinny zmienić koloru). Pieczarki przekładamy do sosu beszamelowego, dodajemy starty ser, gałkę muszkatołową. Delikatnie solimy i pieprzymy . Wszystko mieszamy. 3 .Schab bez skóry doprawiamy solą i pieprzem, a następnie smażymy z obu stron. Wysmażone mięso studzimy. 4. Ostygnięty schab głęboko nacinamy (7 razy). W nacięciach smarujemy sosem beszamelowym,a następnie wkładamy po plasterku boczku i sera. Całość przebijamy wzdłuż na wylot dwoma długimi wykałaczkami. 5. Schab wkładamy do żaroodpornego naczynia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (z termoobiegiem) i smażymy 20 minut. Następnie mięso szczelnie zalewamy pieczarkami z sosem beszamelowym i pieczemy w temp 180 stopni przez 40 minut. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką. Ps. Niebo w gębie !!! [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń a'la Orloff
Top
Bottom