Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczen grzybowo-orzechowa
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1552885" data-attributes="member: 1142"><p>Ulubiona pieczen mojej corki. Co roku wprowadzamy jakies zmiany, ale podstawowy przepis to ten ponizej. Foremka do tej pieczeni ma pojemnosc 1.5 litra.</p><p></p><p><strong>Oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>150g miazszu chleba, razowego na przyklad, z dowole maki, orkiszowy jest pyszny</strong></p><p><strong>1 duza czerwona cebula, posiekana</strong></p><p><strong>3-4 zabki czosnku, zmiqazdzone</strong></p><p><strong>250-300g grzybow, mieszanych najlepiej</strong></p><p><strong>300g orzechow wloskich, waga po wyluskaniu</strong></p><p><strong>50g ziaren slonecznika, waga po wysluskaniu</strong></p><p><strong>50g pestek dyni, waga po wyluskaniu</strong></p><p><strong>lisce (tylko) swiezego tymianku</strong></p><p><strong>siekana zielona pietruszka</strong></p><p><strong>100g startych pasternakow/ew. pietruszki korzeniowej</strong></p><p><strong>100g startej marchewki</strong></p><p><strong>2 duze jajka, roztrzepane</strong></p><p><strong>1 lyzka sosu sojowego</strong></p><p><strong>100g startego sera Cheddar</strong></p><p></p><p>Blaszke/foremke/naczynie dobrze smaruje oliwa. Piec rozgrzewam 180C</p><p></p><p>Na patelni rozgrzewam oliwe z oliwek i smaze na niej cebulke, gdy zmiekie, dodaje czosnek, a nastepnie grzyby. Smaze az wszystko nabierze zlotego koloru.</p><p></p><p>W blenderze rozdrabniam wnetrze chleba, przesypuje do miski. Rozdrabiniam orzechy, rowniez wsypuje do miski. Dodaje do nich usmazoe grzyby z cebulka, oraz reszte skladnikow, wraz z 3/4 porcje sera. Mieszam, doprawiam do smaku - sol, pieprz, cayenne, muscovado.</p><p></p><p>Cala mase przekladam do formy, posypuje reszta sera i pieke 30-40 min.. Studze w foremce 15 min, wykladam na talerz i kroje w plastry ostrym nozem.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1552885, member: 1142"] Ulubiona pieczen mojej corki. Co roku wprowadzamy jakies zmiany, ale podstawowy przepis to ten ponizej. Foremka do tej pieczeni ma pojemnosc 1.5 litra. [B]Oliwa z oliwek 150g miazszu chleba, razowego na przyklad, z dowole maki, orkiszowy jest pyszny 1 duza czerwona cebula, posiekana 3-4 zabki czosnku, zmiqazdzone 250-300g grzybow, mieszanych najlepiej 300g orzechow wloskich, waga po wyluskaniu 50g ziaren slonecznika, waga po wysluskaniu 50g pestek dyni, waga po wyluskaniu lisce (tylko) swiezego tymianku siekana zielona pietruszka 100g startych pasternakow/ew. pietruszki korzeniowej 100g startej marchewki 2 duze jajka, roztrzepane 1 lyzka sosu sojowego 100g startego sera Cheddar[/B] Blaszke/foremke/naczynie dobrze smaruje oliwa. Piec rozgrzewam 180C Na patelni rozgrzewam oliwe z oliwek i smaze na niej cebulke, gdy zmiekie, dodaje czosnek, a nastepnie grzyby. Smaze az wszystko nabierze zlotego koloru. W blenderze rozdrabniam wnetrze chleba, przesypuje do miski. Rozdrabiniam orzechy, rowniez wsypuje do miski. Dodaje do nich usmazoe grzyby z cebulka, oraz reszte skladnikow, wraz z 3/4 porcje sera. Mieszam, doprawiam do smaku - sol, pieprz, cayenne, muscovado. Cala mase przekladam do formy, posypuje reszta sera i pieke 30-40 min.. Studze w foremce 15 min, wykladam na talerz i kroje w plastry ostrym nozem. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczen grzybowo-orzechowa
Top
Bottom