Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń obiadowa i kanapkowa zarazem
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Jotka" data-source="post: 137553" data-attributes="member: 12"><p>Pieczeń obiadowa i kanapkowa zarazem</p><p>składniki</p><p>30 dag mięsa wołowego na pieczeń</p><p>30 dag łopatki wieprzowej</p><p>1 spora cebula</p><p>2 jajka</p><p>5-10 dag sera żółtego</p><p>sól, pieprz</p><p>czosnek granulowany</p><p>majeranek</p><p>3 łyżki posiekanej natki pietruszki</p><p>3 łyżki siekanego szczypiorku</p><p>olej słonecznikowy</p><p>margaryna do wysmarowania formy</p><p>1-2 łyżki bułki tartej</p><p></p><p></p><p>sposób przygotowania</p><p>Obydwa rodzaje mięsa i cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać jedno jajko, pietruszkę, szczypiorek oraz przyprawy, dobrze wymieszać.</p><p>Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C.</p><p>Prostokątną blaszkę wysmarować margaryną, wysypać tartą bułką. Przełożyć do niej masę mięsną, ponakłuwać ją patyczkiem w kilku miejscach. </p><p>Piec ok. godziny, aż patyczek wbity kontrolnie w pieczeń będzie suchy.</p><p>I już wersja kanapkowa jest gotowa; wystarczy, żeby pieczeń wystygła i można ją kroić w cienkie plastry (bardzo dobrze się kroi, nie kruszy się).</p><p>Natomiast wersja obiadowa wymaga jeszcze ciutkę pracy:</p><p>Trzeba roztrzepać 1 jajko widelcem, posolić, popieprzyć, dodać starty na drobnej tarce żółty ser. Pieczeń kroić na grubsze plastry (ok. 2 cm), obtoczyć z obu stron w masie jajecznej, smażyć chwilę na rozgrzanym oleju, z obu stron. Podawać z frytkami.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Jotka, post: 137553, member: 12"] Pieczeń obiadowa i kanapkowa zarazem składniki 30 dag mięsa wołowego na pieczeń 30 dag łopatki wieprzowej 1 spora cebula 2 jajka 5-10 dag sera żółtego sól, pieprz czosnek granulowany majeranek 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki siekanego szczypiorku olej słonecznikowy margaryna do wysmarowania formy 1-2 łyżki bułki tartej sposób przygotowania Obydwa rodzaje mięsa i cebulę przepuścić przez maszynkę, dodać jedno jajko, pietruszkę, szczypiorek oraz przyprawy, dobrze wymieszać. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni C. Prostokątną blaszkę wysmarować margaryną, wysypać tartą bułką. Przełożyć do niej masę mięsną, ponakłuwać ją patyczkiem w kilku miejscach. Piec ok. godziny, aż patyczek wbity kontrolnie w pieczeń będzie suchy. I już wersja kanapkowa jest gotowa; wystarczy, żeby pieczeń wystygła i można ją kroić w cienkie plastry (bardzo dobrze się kroi, nie kruszy się). Natomiast wersja obiadowa wymaga jeszcze ciutkę pracy: Trzeba roztrzepać 1 jajko widelcem, posolić, popieprzyć, dodać starty na drobnej tarce żółty ser. Pieczeń kroić na grubsze plastry (ok. 2 cm), obtoczyć z obu stron w masie jajecznej, smażyć chwilę na rozgrzanym oleju, z obu stron. Podawać z frytkami. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń obiadowa i kanapkowa zarazem
Top
Bottom