Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń rzymska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Malinna" data-source="post: 75229" data-attributes="member: 128"><p>Pyszna jako danie obiadowe, doskonała do kanapek.</p><p></p><p><strong>składniki</strong></p><p>1kg mieszanego mięsa mielonego</p><p>8 jajek ugotowanych na twardo</p><p>2 surowe jajka</p><p>3-4 ząbki czosnku</p><p>1 szklanka bulionu</p><p>tymianek</p><p>majeranek</p><p>vegeta</p><p>sól</p><p>pieprz</p><p>bułka tarta</p><p></p><p><strong>sposób przygotowania</strong></p><p>Mięso wymieszać z surowymi jajkami, ziołami i zmiażdżonym czosnkiem. Dolewając bulion wyrabiać mięso na jednolitą masę aż do wchłonięcia płynu. Doprawić do smaku i odłożyć do lodówki.</p><p>Z jajek poodcinać końcówki tak, żeby było widać żółtka z obu stron.</p><p>na stole rozłożyć folię aluminiową, wyłożyć mięso i uformować prostokąt. Jajka układać wzdłuż, złączone żółtkami.</p><p>Z pomocą folii, bardzo ostrożnie zwijać mięso i skleić.</p><p>Rozłożyć nowy kawałek folii i posmarować oliwą. Ostrożnie przełożyć mięso ze starej folii (mojej mamie zawsze się udaje, ze mną różnie bywa).</p><p>Formę keksową natłuścić i posypać bułką tartą, przełożyć mięso w folii i odkryć je z góry.</p><p>Włożyć do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec ok. 40 minut.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Malinna, post: 75229, member: 128"] Pyszna jako danie obiadowe, doskonała do kanapek. [B]składniki[/B] 1kg mieszanego mięsa mielonego 8 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka 3-4 ząbki czosnku 1 szklanka bulionu tymianek majeranek vegeta sól pieprz bułka tarta [B]sposób przygotowania[/B] Mięso wymieszać z surowymi jajkami, ziołami i zmiażdżonym czosnkiem. Dolewając bulion wyrabiać mięso na jednolitą masę aż do wchłonięcia płynu. Doprawić do smaku i odłożyć do lodówki. Z jajek poodcinać końcówki tak, żeby było widać żółtka z obu stron. na stole rozłożyć folię aluminiową, wyłożyć mięso i uformować prostokąt. Jajka układać wzdłuż, złączone żółtkami. Z pomocą folii, bardzo ostrożnie zwijać mięso i skleić. Rozłożyć nowy kawałek folii i posmarować oliwą. Ostrożnie przełożyć mięso ze starej folii (mojej mamie zawsze się udaje, ze mną różnie bywa). Formę keksową natłuścić i posypać bułką tartą, przełożyć mięso w folii i odkryć je z góry. Włożyć do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec ok. 40 minut. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Mięsa i wędliny
Pieczeń rzymska
Top
Bottom