Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczen wegetarianska
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1513483" data-attributes="member: 1142"><p>W domu pieczemy w sporej rynience (1.5l) ceramicznej do wypieku pasztetow, ale mysle, ze z powodzeniem mozna upiec w blaszce o dowolnych rozmiarach, byle objetosc byla odpowiednia. </p><p></p><p><strong>oliwa z oliwek</strong></p><p><strong>1 duza hiszpanska cebula, posiekana w kostke</strong></p><p><strong>3 zabki czosnku,</strong></p><p><strong>300g pieczarek, uzywamy brazowych zwykle, posiekanych</strong></p><p><strong>300g orzechow wloskich lub mieszanki wloskich i laskowych, siekanych migdalow, pekanow etc.</strong></p><p><strong>100g wnetrza razowego chleba, moze byc stary</strong></p><p><strong>50g slonecznika</strong></p><p><strong>50g pestek dyni</strong></p><p><strong>1 lyzeczka tymianku swiezego, posiekanego</strong></p><p><strong>1 duze jajo</strong></p><p><strong>1 lyzke sosu sojowego</strong></p><p><strong>100-120g sera zoltego tartego, najlepiej cheddar</strong></p><p><strong>przyprawy</strong></p><p></p><p></p><p>Naczynie smaruje porzadnie olejem. Na spodzie ukladam pasek papieru do pieczenia. </p><p>Piec nagrzewam do 180C.</p><p>Na oliwie z oliwek smaze cebulke, po paru minutach dodaje czosnek zmiazdzony i posiekane grzyby. Smaze, mieszajac az na biora koloru.</p><p>Do blendera wkladam orzechy i miele (pulsujac) drobno. Przesypuje do miski. Blenduje wnetrze chleba na okruszki drobniutkie, dodaje do orzechow. Dodaje do nich zawartosc patelni, wsypuje nasiona, tymianek. Dodaje jajko roztrzepane, sos sojowy i wiekszosc sera. Doprawiam sola i pieprzem, odrobina cayenne.</p><p>Mieszam dobrze i przekladam powstala miksture do rynienki. Wyrownuje mase i posypuje resztka sera.</p><p>Pieke ok. 35 min, az pod dotykiem pieczen wydaje sie sztywna.</p><p>Studze w naczyniu 10 min, potem wykladam na kratke. Serwuje pokrojone w plastry.</p><p></p><p>inspiracja byl przepis znaleziony w Sainsbury's Winter Recipes</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1513483, member: 1142"] W domu pieczemy w sporej rynience (1.5l) ceramicznej do wypieku pasztetow, ale mysle, ze z powodzeniem mozna upiec w blaszce o dowolnych rozmiarach, byle objetosc byla odpowiednia. [B]oliwa z oliwek 1 duza hiszpanska cebula, posiekana w kostke 3 zabki czosnku, 300g pieczarek, uzywamy brazowych zwykle, posiekanych 300g orzechow wloskich lub mieszanki wloskich i laskowych, siekanych migdalow, pekanow etc. 100g wnetrza razowego chleba, moze byc stary 50g slonecznika 50g pestek dyni 1 lyzeczka tymianku swiezego, posiekanego 1 duze jajo 1 lyzke sosu sojowego 100-120g sera zoltego tartego, najlepiej cheddar przyprawy[/B] Naczynie smaruje porzadnie olejem. Na spodzie ukladam pasek papieru do pieczenia. Piec nagrzewam do 180C. Na oliwie z oliwek smaze cebulke, po paru minutach dodaje czosnek zmiazdzony i posiekane grzyby. Smaze, mieszajac az na biora koloru. Do blendera wkladam orzechy i miele (pulsujac) drobno. Przesypuje do miski. Blenduje wnetrze chleba na okruszki drobniutkie, dodaje do orzechow. Dodaje do nich zawartosc patelni, wsypuje nasiona, tymianek. Dodaje jajko roztrzepane, sos sojowy i wiekszosc sera. Doprawiam sola i pieprzem, odrobina cayenne. Mieszam dobrze i przekladam powstala miksture do rynienki. Wyrownuje mase i posypuje resztka sera. Pieke ok. 35 min, az pod dotykiem pieczen wydaje sie sztywna. Studze w naczyniu 10 min, potem wykladam na kratke. Serwuje pokrojone w plastry. inspiracja byl przepis znaleziony w Sainsbury's Winter Recipes [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Zdrowe kalorie
Wegetarianie
Pieczen wegetarianska
Top
Bottom